19 Eylül 2011, 14:25 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ananaslı Yengeç Salatası MALZEMELER 150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış) 1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı) 1 diş sarmısak (üçe bölünmüş) 2 yemek kaşığı limon suyu 1 adet kesme şeker 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış) 3 dal taze nane 3 dal taze fesleğen 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım. Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım. Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim. Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım. Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
__________________ 'Türkçe konuşmayan bir insan, Türk milli kültür, toplum ve uygarlığına bağlılığını iddia ederse, buna inanmak doğru olmaz.'' -Mustafa Kemal Atatürk. | |
|
07 Aralık 2011, 16:40 | #2 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ananaslı Yengeç Salatası (Lobster Salad) MALZEMELER 150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış) 1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı) 1 diş sarmısak (üçe bölünmüş) 2 yemek kaşığı limon suyu 1 adet kesme şeker 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış) 3 dal taze nane 3 dal taze fesleğen 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım. Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım. Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim. Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım. Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım.
__________________ You got me G-U-I-L-T-Y 모르게 너를 속여 전부를 뺏어 또 playing a game 재미로 해 둬 수백 가지 거짓말 |
|
28 Haziran 2012, 10:17 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ananaslı Yengeç Salatası MALZEMELER 150 gr. veya 2 su bardağı dolusu yengeç (doğranmış) 1 yemek kaşığı peanut (yağ gibi kullanacağız ya da sıvıyağı) 1 diş sarmısak (üçe bölünmüş) 2 yemek kaşığı limon suyu 1 adet kesme şeker 1 dal yeşil soğan (çok ince kıyılmış) 3 dal taze nane 3 dal taze fesleğen 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI Öncelikle bir bütün ananası ortadan boylamasına ikiye bölüp içini ufak küp parçalar halinde çıkaralım. Bu arada yengeci tuzlu suda 10-12 dakika haşlayıp içinin etlerini çıkaralım. Ya da dondurulmuş yengeci küp doğrayalım. Tavamızı kısık ateşe oturtup, yağı ya da peanutu koyalım. Sarmısakları ekleyip, sararıncaya kadar 2-3 dakika soteleyelim. Sonra sarmısakları çıkarıp atalım. Çünkü önemli olan sarmısağın aromasını yağa bırakmasını sağlamaktı. Sonra altını söndürelim. Daha sonra bu yağın içine sıcakken şekeri atıp eritelim. Hemen limon suyu, yeşil soğan, nane, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, tahta kaşıkla iyice karıştıralım. Bir kabın içinde bekleyen küp doğranmış yengeçlerimizi de ekleyip, en son küp doğradığımız ananas parçalarıyla karıştıralım. Önceden içini oyduğumuz ananas kabuklarının içine bu karışımı yerleştirip, servise sunalım. |
|
Etiketler |
ananaslı, lobster, salad, yengec |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Havuçlu ve Ananaslı Kek | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 12 Mart 2021 15:55 |
Ananaslı Karides Salatası | Elysian | Salatalar Mezeler | 0 | 29 Nisan 2014 13:18 |
Ananaslı Cheesecake | Elysian | Pastalar | 0 | 25 Şubat 2014 13:24 |
Ananaslı Kek Tarifi | Zen | Kek Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:52 |
Ananaslı Salata | Dilara | Salatalar Mezeler | 0 | 14 Ekim 2009 12:59 |