22 Mart 2011, 12:59
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Alabalık Izgara - Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alabalık Izgara - Tarifi Malzemeler: 4 alabalık ½ çay bardağı zeytinyağı 2 soğan ( ince kıyılmış ) 4 diş sarımsak ( dövülmüş ) ½ demet maydanoz ( ince kıyılmış ) 1 defne yaprağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Sosu: 2 çorba kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz ( ince kıyılmış ) 1 limonun suyu Yapılışı: 1-Bir tepside tuz, karabiber, sarımsak, maydanoz, kekik, defne yaprağı ve soğanı karıştırarak bir harç yapın. 2-Temizlenmiş balıkları harcın arasında 1,5 saat kadar dinlendirin. 3-Sonra çıkarıp ızgaraya koyarak orta ısıda iyice kızartın. 4-Küçük bir tavada tereyağını kızdırıp limon suyu ve maydanozu ekleyip karıştırın. 5-Kızarttığınız balıkları bir servis tabağına alıp hazırladığınız sosu üzerine dökerek servis yapın. |
| |