11 Ocak 2010, 17:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Somon Fume'li Bruschetta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: * 1 adet ekmek (1'er parmak kalinliginda dilimlenmis) * 250 g krem peynir * 2 y.k. limon suyu * 12-15 adet siyah zeytin(cekirdekleri cikarilip dogranmis) * Biraz somon fume * Biraz dere otu (ince ince kiyilmis) * 1/2 cay b. zeytinyagi * Taze cekilmis karabiber Yapilisi: 1. Oncelikle ekmeklerin iki tarafini hafifce zeytinyagi ile fircalayin. Firininizin alt ust izgarasini yakin ve ekmekler altin rengi olana kadar 160-180 derece bir kac dk kizartin. 2. Krem peyniri, limon suyunu ve dogranmis dere otunu bir kapta iyice karistirarak birbirine yedirin. 3. Kizarmis ekmeklerin bir tarafina krem peynirden bir miktar surun, daha sonra somonu gelisiguzel parcalara ayirip ekmegin ustune yerlestirin. Dogranmis zeytin parcalariyla susleyin. 4. Istege gore bir miktar taze cekilmis karabiber serpip servis yapin. Domatesli ve Beyaz Peynirli Bruschetta: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler: * 1 adet ekmek (1'er parmak kalinliginda dilimlenmis) * 2-3 adet iri domates (kabugu soyulmus ve yarim parmak kalinliginda halkalara bolunmus) * Ekmek dilimi kadar beyaz peynir (Yrm parmak kalinliginda parcalara bolunmus, kibrit kutusu buyuklugunde) * 1/2 cay b. zeytinyagi * 1 avuc roka * 1 iri dis sarmisak ( ikiye bolunmus, arzuya gore) Yapilisi: 1. Ekmegi bir onceki tarife gore hazirlayin (istiyorsaniz, ekmekleri firina vermeden once sarmisagi surmeyi unutmayin ) fakat bu sefer bir tarafini daha az kizartin. 2. Ekmegin az kizarmis tarafina kabugu soyulmus ve halkalar halinde dilimlenmis domatesleri yerlestirin. 3. Domatesin uzerine, buyuk peynir kalibinin sekline gore, kareler ya da yarim daireler seklinde kestiginiz beyaz peynir dilimlerini yerlestirin. 4. Tum malzemeleriniz bittikten sonra ekmekleri tekrar izgaraya surun ve uzerindeki peynirler kizarip biraz eriyinceye kadar firinda kizartmaya devam edin. 5. Cikardiktan sonra roka yapraklariyla susleyerek sicak sicak servis yapin. | |
|
Etiketler |
bruschetta, fumeli, somon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kestaneli Hindi fume | Beatrice | Yemek Tarifleri | 0 | 18 Aralık 2018 10:33 |
Bruschetta | AngeL | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 04 Ekim 2014 17:09 |
Bruschetta | Sevda | Dünya Mutfakları | 0 | 20 Mart 2013 23:21 |
Sevilen 900 Fume Blanc | Zen | İçkiler İçecekler | 0 | 20 Şubat 2012 23:32 |
Sarafin Fumé Blanc | Zen | İçkiler İçecekler | 0 | 20 Şubat 2012 23:25 |