![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Deniz Ürünleri Balık Bohçası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Balık Bohçası Hazırlama Süresi: 15 Pişirme Süresi: 20 Kişi Sayısı: 6 Malzemesi: 1 adet levrek balığı 3 adet yufka 2 yemek kaşığı dolmalık üzüm 1 demet dereotu 4 adet kuru soğan 2 adet pırasa 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı yenibahar 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Üzerine sürmek için: 2 yemek kaşığı sıvıyağı Tarifi: • Dolmalık üzümleri ılık suda bekletin. • Yufkaları üst üste koyup, önce 2'ye, sonra 4'e katlayın. • Üstüne pasta tabağı koyun, yanlarını keserek yuvarlak yufkalar elde edin. • Pırasaları, iki karış uzunluğunda boylamasına kesin. • Sıcak suda haşlayıp bohçaları bağlamak için bekletin. • Balığı yıkayıp, tencereye koyun. • 1 kahve fincanı su, karabiber ve tuz ekleyip, 5 dakika haşlayın. • Balığın derilerini ve kılçıklarını çıkarın. • Küçük küçük doğrayıp, bekletin. • Zar şeklinde doğradığınız soğanları tereyağında pembeleşene kadar kavurup, karabiber ve tuz ekleyin. • Üstüne doğranmış dereotunu, balıkları, yenibaharı ve dolmalık üzümü ilave edip, karıştırın. • Yuvarlak yufkaların ortasına 1 kaşık balıklı harçtan koyun. • Kenarlarından toplayıp bohça şekli verin. • Uçlarını haşlanmış pırasa ipleriyle bağlayın ve yağlanmış tepsiye dizin. • Bohçaların üstüne sıvıyağ sürün. • 175 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin. Alıntı. | |
| ![]() |
![]() | #2 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri İçli Tava [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzemeler: 1 kg Hamsi 1 adet soğan 1 ölçü pirinç Tuz 1 tutam Karabiber 1 tutam Şeker 1/4 Maydanoz 1/4 Dereotu 1 tutam Nane Yapılışı: Hamsiler ayıklanır, kılçıkları da çıkarılır. Diğer tarafta soğanlar kavrulur, pirinç eklenir ve pirinç de biraz kavrulur. Tuz, karabiber ve şeker de eklenerek üzerini kapatacak kadar su konularak pişirilir. Pilav suyunu çekince maydanoz, dereotu, nane konularak demlenmeye bırakılır. Sırtları unlanan hamsiler yağlanmış tavaya sırtları gelecek ve tavanın her yerini kapatacak şekilde dizilir. Dinlenmiş pilav bunun üzerine dökülür ve yerleştirilir. Kalan hamsiler pilavı tamamen kapatacak şekilde dizilir. Kısık ateşte çevire çevire pişirilir. Altı piştikten sonra ters yüz yapılarak üst tarafı pişirilir. Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #3 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Asma Yaprağında Sardalya [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Içindekiler Ölçü Miktar Sardalya 30 adet 1 kg Tuz 2 tatli kasigi 12 gram Asma yapragi 30 adet 65 gram Zeytinyagi 1/4 su bardagi 50 gram Kara Biber 1 tatli kasigi 2 gram Defne Yapragi 8-10 adet 5 gram Yapilisi Baliklari temizle yika, tuzla, süzgeçte 15 dakika beklet. Asma yapraklarini yika, kurula ve yanyana diz. Baliklara zeytinyagi sür, kara biberi serp ve defne yapraklarindan koy. Baligin her birini yapraga sar, kapagi olan bir tepsiye diz. Önceden isitilmis orta sicakliktaki firinda 30 dakika pisir. Porsiyon adedi: 6 Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #4 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Yalancı Midye Tava Malzemeler: 1/4 şişe bardağı sirke. ben 1/2 su bar. ekledim 3 adet tavuk göğüsü 8 adet sarımsak 2 çorba kaşığı kekik kızartmak için: sıvıyağ un Yapılışı: kuşbaşı doğradığınız tavukları bir kaba alın, üzerine çıkıncaya kadar su ve sirke koyun, 7-8 diş sarımsak dövün ilave edin ve bol kekik koyun. en az 2 saat bekledikten sonra tavukları karışımdan sıkarak alın, una bulayarak yağda kızartın. Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #5 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Palamut Fırın Kebabı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler * Büyük boy bir palamut * 2 soğan * 2 domates * 3 tatlı yeşil sivribiber * 1/2 bağ maydanoz * 1 tatlı kaşığı rafine yağ * 1 çay kaşığı tuz * Az karabiber Yapılışı Palamudun fırın kebabı kiremit veya saç üstünde yapılır. Palamudu gövde sırtından veya karın tarafından, birbirinden kopmayacak şekilde iki yana açılın ve tuzlayıp biberleyin. Düz bir kiremidin, bu yoksa bir saç parçasının üzerine iki yanı da yağlanmış bir yağlı kağıt koyun. Balığın deri tarafı kağıda gelmek üzere yerleştirin. Çekirdekleri temizlenerek önce halka halinde dilimlenen domatesleri, sonra da halka halinde doğranmış soğanları, çekirdekleri çıkarılarak ikiye bölünmüş sivribiberleri balığın üzerine yerleştirin. Böylece hazırlanan palamudu, orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika süreyle pişirin, mısır yağı veya zeytinyağı, limon suyu karışımı sosla birlikte servis yapın. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #6 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Dere Otlu Fırında Somon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER: 1 KG SOMON FLETO 1 ADET PATATES DEREOTU 1 ADET SOĞAN 1 SARIMSAK 1 ADET DOMATES 1 ADET KABAK 1 ADET HAVUÇ ZEYTİNYAĞI YAPILIŞI: Sebzeler dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ile karışrılıp 180 derece fırında atılır. (daha önceden fırının içine buhar yapması için bir kapta su konulması gerekir) 15 dakika sonra domates rendelenip sarımsak ile birlikte somon balığı ile birlikte sebzelerin üzerine konur ve 1 çay bardağı su ekelenerek üzeri folyo ile kapatılarak fırına geri sürülür. 15 dakika sonra çıkartılarak servis edilir. Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #7 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Mikrodalga Fırında Palamut Malzemeler * 2 dilim palamut * zeytinyağı * Kekik * 1 yemek kaşığı un * 1 adet yanmaz fırın poşeti Hazırlanışı 1. Palamutları pişirmeden 15 dakika önce zeytinyağı ve kekikle marine edin. 2. Fırın poşetinin içini unlayıp balıkları içine koyup ağzını bağlayın. 3. Poşeti bir kaç yerinden deldikten sonra 800 watta 3 dakika pişirin. Notlar * Bütün balıkları bu şekilde pişirebilirsiniz. * Zeytinyağı koymak zorunda değilsiniz. Yağsız da yapabilirsiniz. * Balıkların gözü mikrodalga fırında infilak ediyor. O yüzden temizlerken kafalarını kopartın.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #8 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Palamut Izgara [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzemeler:2 adet palamut, temizlenmiş ve yıkanmış 4-5 domates 2 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2 adet limon maydanoz tuz Hazırlanması: Domateslerin bir kısmını rendeleyin ve yıkanmış, tuzlanmış palamutların arasına rendelenmiş domatesleri yerleştirin. Bunları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Palamutların üzerini halka halka doğranmış soğan, domates, biber, maydanoz, biber ve limon ile döşeyin. Fırının ızgara bölümünde pişirin. Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #9 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Deniz ürünleri güveç [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzeme:5 çorba kaşığı tereyağ 4 diş sarımsak 2 adet kuru soğan 4 adet yeşil biber 2 adet domates 400 gram börülce 1 tatlı kaşığı beyaz toz biber 1 su bardağı beyaz şarap (isteğe bağlı) 300 gram sardalya 300 gram hazır karides 200 gram midye içi 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri Yapılışı: Tereyağını tencerede eritip ince doğranmış kuru soğanı ve dövülmüş sarmısağı ilave edip kavurun. Küçük doğranmış yeşil biberi, kuşbaşı doğranmış domatesi ve iki parçaya ayrılmış börülceleri ilave edin. Beyaz şarabı üzerine dökün. Suyunu çekene kadar pişirin. Büyük güveç kabını tereyağlayın. Hazırlanan harçın yarısını güvecin dibine yayın. Üzerine doğranmış karidesleri, fileto çıkarımış iki parça halindeki sardalyaları ve midyeleri yerleştirin. Kalan harcı üzerine serin. Güveci önceden 200C’a ısıtılmış fırına verin. Pişince çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşarları serpin. Tekrar fırına verin. Alıntı. |
| ![]() |
![]() | #10 |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Balık Tava [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Malzeme:1 kilo balık 1 su bardağı un 2 su bardağı sıvıyağ karabiber tuz Yapılışı: Balık cinsine göre ayıklanıp yıkanır. Una tuz ve karabiber karıştırılır. Balıklar una bulandıktan sonra kızgın yağda kızartılır. Alıntı. |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
deniz, urunleri, ürünleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Anasonlu Deniz Ürünleri | Sarya | Deniz Ürünleri | 1 | 29 Aralık 2023 13:28 |
Deniz Ürünleri İndex | Seth | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Eylül 2014 20:58 |
Deniz Ürünleri Yahnisi | Amelia | Deniz Ürünleri | 0 | 01 Eylül 2014 16:24 |
Sebzeli Deniz Ürünleri | Burce | Deniz Ürünleri | 2 | 15 Mayıs 2012 00:03 |