26 Mart 2009, 17:03 | #11 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Sazan Balığı Köftesi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 1 KG sazan 2 AD. sogan (orta boy) 2 DİS sarımsak yeteri kadar ekmek yeteri kadar baharat az mıktarda maydonoz sazanları temızledıkden sonra mixerden gecıyoruz kılcıklarını ayırmaya gerek yok...sogan ve sarımsagıda mıxerden gecırebılırsınız ısterseniz rendeleyebılırsınızde size kalmıs normal köfte gıbı ekmek ve baharatı ılave edıp yoğurup yagda pişirebılırsınız. |
|
10 Nisan 2009, 06:41 | #12 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri Levrek Buğlama [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler; *4 adet levrek ( fleto olarak hazırlanmış) *1 adet soğan, *300 gr mantar, *4 adet domates, *2 adet defne yaprağı, *2 çorba kaşığı tereyağı, *tuz, karabiber. Hazırlanışı; 1.Soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. İçine defne yaprağı ve mantarlarda ilave edilerek kavrulmaya devema edilir. 2.Domateslerin kabukları soyularak, küp şeklinde doğranır ve mantaralara ilave edilerek domateslerde kavrulur. 3.Balıklar fırın tepsisine dizilir. Üstlerine tuz ve karabiber serpildikten sonra, domatesli ve mantarlı sos, balıkların üstüne yayılır. 4.tepsinin üstünü yağlı kağıt ile kapattıktan sonra sıcak fırında 20 dakika kadar pişirin. Alıntı. |
|
09 Şubat 2011, 15:42 | #13 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Deniz Ürünleri.(Ünlü gusto Vedat Milor'dan balık spermi tavsiyesi.. Ünlü gusto Vedat Milor'dan balık spermi tavsiyesi.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ünlü yemek gustosu Vedat Milor'un, Milliyet'in pazar ekindeki köşesinde okurlarına tavsiyesi: Balık yumurtasından daha özel bir lezzet: Balık spermi.. Japonya'daki Mizai adlı restoran disiplini, ustalığı ve iş ahlakı ile ülke mutfağının tüm özelliklerini yansıtıyor. 10 değişik yemek geliyor, hepsine şapka çıkartıyorsunuz Şirako." "What? Şikaro?" "Şirako. Şirako!" Önümde artistik bir şekilde ortadan kesildikten sonra içi oyulmuş bir Japon limonu olan "yuzu" duruyor. İçi yumuşak ve dana iliğine benzeyen küçük parçalar ile dolu. Sos olarak da aynı limondan yapılan ama zeytinyağı yerine susam yağı kullanılmış bir nevi mayonez. Yediğimin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Koy koy, takviye olsun! Lokantaya ayak basma şerefine erişmiş ilk yabancıyım Şef Hitoçi İşihara Japonya'nın en önde gelen iki-üç şefinden biri sayılıyor. Tahmin ediyorum ki Kyoto'daki Mizai adlı 10 kişilik lokantasına ayak basma şerefine erişmiş ilk yabancıyım. İshihara "What"ın "Ne" anlamına geldiğini biliyor ama bunun dışında benim Japonca konuştuğum kadar İngilizce biliyor. Neyse ki yanımda tezgahta annesi ile yemek yiyen 20 yaşlarındaki kız imdadıma yetişiyor. "Şirakonun İngilizcesi milt". Eşime dönüyorum: "şu milt neyin nesi?" O da bilmiyor. Japon kız kıkırdıyor: "Milt yani... Yani... Sperm!" Hafif kızardığımı hissediyorum: "Sperm mi, neyin spermi?" "Tai balığının (mercan familyasından bir balık) spermi." Balık canlı iken içinden çıkarmak gerek Dünyanın en ünlü ve gizemli şeflerinden İşihara bize balık spermi yediriyor. Balığın yumurtası havyar çok özel bir lezzet tabii. Özellikle de mersin balığınınki. Sperm daha da özelmiş. Balık canlı iken içinden çıkarmak gerekirmiş. Eh, ilik çok severim. Bu havyarlı ilik gibi. Meşhur Ferran Adria'nın şimdi kadük olan lokantasının en lezzetli yemeği havyarlı ilik değil miydi? İşihara şık bir jest yapıyor ve ikinci bir porsiyon sunuyor. "Koy koy" diyorum, "yıllar ilerledikçe kimse gençleşmiyor. Takviye olsun!" Nasılsa İşihara anlamıyor. Ama kız anlıyor ve kıkırdaması kahkahaya dönüşüyor. Japon kızları inanılmaz şeker hatunlar. Ciddi görünüşleri, kusursuz giyimleri ve inanılmaz kibarlıklarının gerisinde kıpır kıpır yüreklerin ve alev alev yanan gönüllerin yattığını seziyorsunuz. Bu konudaki merakım akademik ve öyle de kalmaya mahkum. Ama her zaman için yemek pişirme ve sunma işini bir sanat dalı haline döndürmüş bir kültürün kadınlarını merak etmişimdir.. Kaynak: Milliyet - pazar |
|
02 Eylül 2011, 23:13 |
Noyan |
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
|
Etiketler |
deniz, urunleri, ürünleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Anasonlu Deniz Ürünleri | Sarya | Deniz Ürünleri | 1 | 29 Aralık 2023 13:28 |
Deniz Ürünleri İndex | Seth | Deniz Ürünleri | 0 | 07 Eylül 2014 20:58 |
Deniz Ürünleri Yahnisi | Amelia | Deniz Ürünleri | 0 | 01 Eylül 2014 16:24 |
Sebzeli Deniz Ürünleri | Burce | Deniz Ürünleri | 2 | 15 Mayıs 2012 00:03 |