IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Değerlendirme: Değerlendirme: Toplam 1 oy almıştır,  ortalama Değerlendirmesi 5,00 puandır. Stil
Alt 26 Mart 2009, 17:03   #11
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Sazan Balığı Köftesi
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


1 KG sazan
2 AD. sogan (orta boy)
2 DİS sarımsak
yeteri kadar ekmek
yeteri kadar baharat
az mıktarda maydonoz

sazanları temızledıkden sonra mixerden gecıyoruz kılcıklarını ayırmaya gerek yok...sogan ve sarımsagıda mıxerden gecırebılırsınız ısterseniz rendeleyebılırsınızde size kalmıs normal köfte gıbı ekmek ve baharatı ılave edıp yoğurup yagda pişirebılırsınız.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Alt 10 Nisan 2009, 06:41   #12
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri




Levrek Buğlama
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler;
*4 adet levrek ( fleto olarak hazırlanmış)
*1 adet soğan,
*300 gr mantar,
*4 adet domates,
*2 adet defne yaprağı,
*2 çorba kaşığı tereyağı,
*tuz, karabiber.


Hazırlanışı;
1.Soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur. İçine defne yaprağı ve mantarlarda ilave edilerek kavrulmaya devema edilir.
2.Domateslerin kabukları soyularak, küp şeklinde doğranır ve mantaralara ilave edilerek domateslerde kavrulur.
3.Balıklar fırın tepsisine dizilir. Üstlerine tuz ve karabiber serpildikten sonra, domatesli ve mantarlı sos, balıkların üstüne yayılır.
4.tepsinin üstünü yağlı kağıt ile kapattıktan sonra sıcak fırında 20 dakika kadar pişirin.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 09 Şubat 2011, 15:42   #13
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Deniz Ürünleri.(Ünlü gusto Vedat Milor'dan balık spermi tavsiyesi..




Ünlü gusto Vedat Milor'dan balık spermi tavsiyesi..



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ünlü yemek gustosu Vedat Milor'un, Milliyet'in pazar ekindeki köşesinde okurlarına tavsiyesi: Balık yumurtasından daha özel bir lezzet: Balık spermi..

Japonya'daki Mizai adlı restoran disiplini, ustalığı ve iş ahlakı ile ülke mutfağının tüm özelliklerini yansıtıyor. 10 değişik yemek geliyor, hepsine şapka çıkartıyorsunuz
Şirako."
"What? Şikaro?"
"Şirako. Şirako!"
Önümde artistik bir şekilde ortadan kesildikten sonra içi oyulmuş bir Japon limonu olan "yuzu" duruyor.
İçi yumuşak ve dana iliğine benzeyen küçük parçalar ile dolu. Sos olarak da aynı limondan yapılan ama zeytinyağı yerine susam yağı kullanılmış bir nevi mayonez.
Yediğimin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Koy koy, takviye olsun!
Lokantaya ayak basma şerefine erişmiş ilk yabancıyım

Şef Hitoçi İşihara Japonya'nın en önde gelen iki-üç şefinden biri sayılıyor.
Tahmin ediyorum ki Kyoto'daki Mizai adlı 10 kişilik lokantasına ayak basma şerefine erişmiş ilk yabancıyım.
İshihara "What"ın "Ne" anlamına geldiğini biliyor ama bunun dışında benim Japonca konuştuğum kadar İngilizce biliyor.
Neyse ki yanımda tezgahta annesi ile yemek yiyen 20 yaşlarındaki kız imdadıma yetişiyor.
"Şirakonun İngilizcesi milt".
Eşime dönüyorum: "şu milt neyin nesi?"
O da bilmiyor. Japon kız kıkırdıyor:
"Milt yani... Yani... Sperm!"
Hafif kızardığımı hissediyorum:
"Sperm mi, neyin spermi?"
"Tai balığının (mercan familyasından bir balık) spermi."

Balık canlı iken içinden çıkarmak gerek

Dünyanın en ünlü ve gizemli şeflerinden İşihara bize balık spermi yediriyor.
Balığın yumurtası havyar çok özel bir lezzet tabii. Özellikle de mersin balığınınki.
Sperm daha da özelmiş. Balık canlı iken içinden çıkarmak gerekirmiş.
Eh, ilik çok severim. Bu havyarlı ilik gibi.
Meşhur Ferran Adria'nın şimdi kadük olan lokantasının en lezzetli yemeği havyarlı ilik değil miydi?
İşihara şık bir jest yapıyor ve ikinci bir porsiyon sunuyor. "Koy koy" diyorum, "yıllar ilerledikçe kimse gençleşmiyor. Takviye olsun!" Nasılsa İşihara anlamıyor.
Ama kız anlıyor ve kıkırdaması kahkahaya dönüşüyor.
Japon kızları inanılmaz şeker hatunlar.
Ciddi görünüşleri, kusursuz giyimleri ve inanılmaz kibarlıklarının gerisinde kıpır kıpır yüreklerin ve alev alev yanan gönüllerin yattığını seziyorsunuz.
Bu konudaki merakım akademik ve öyle de kalmaya mahkum.
Ama her zaman için yemek pişirme ve sunma işini bir sanat dalı haline döndürmüş bir kültürün kadınlarını merak etmişimdir..

Kaynak: Milliyet - pazar

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Eylül 2011, 23:13
Noyan
Bu Mesaj Noyan tarafından silinmiştir.
Cevapla

Etiketler
deniz, urunleri, ürünleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anasonlu Deniz Ürünleri Sarya Deniz Ürünleri 1 29 Aralık 2023 13:28
Deniz Ürünleri İndex Seth Deniz Ürünleri 0 07 Eylül 2014 20:58
Deniz Ürünleri Yahnisi Amelia Deniz Ürünleri 0 01 Eylül 2014 16:24
Sebzeli Deniz Ürünleri Burce Deniz Ürünleri 2 15 Mayıs 2012 00:03