10 Haziran 2024, 14:48 | #1 | |
Çevrimiçi ~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mor Lahanalı Hamsi Sarma Mor Lahanalı Hamsi Sarma için Malzemeler Mor lahana (Yaprakları ince ve gevşek) 200 g hamsi (Kılçığı çıkarılmış) 1 su bardağı pirinç 1 kuru soğan (Yemeklik doğranmış) Bir avuç çam fıstığı Bir yemek kaşığı kuru nane Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış) Zeytinyağı Tuz, karabiber Mor Lahanalı Hamsi Sarma Nasıl Yapılır Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın. İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun. En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın. Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın. Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın. Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
__________________ Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. Konu meLanie tarafından (10 Haziran 2024 Saat 14:49 ) değiştirilmiştir. | |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kırmızı Lahanalı Kek | PySSyCaT | Kek Tarifleri | 2 | 11 Şubat 2017 16:34 |
Kırmızı Lahanalı Dip Sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:56 |
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 23 Eylül 2011 13:36 |
Hamsi Sarma | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 25 Aralık 2009 21:38 |
Brüksel Lahanalı Bonfile | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:25 |