IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 07 Ağustos 2023, 04:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Midye Dolma




Midye Dolma

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

1 limonun suyu
50 kabuklu midye
1 su bardağı zeytinyağı
İç pilav için

2 su bardağı pirinç
6 soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
3 çorba kaşığı kuşüzümü
4 kesme şeker
1 limonun suyu
2 kahve fincanı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
Midye Dolma
Nasıl Yapılır
Öncelikle midyelerin üst kısmını fırçalayıp temizleyin. Kabuklarını birbirinden ayırmadan, midyelerin uç kısımlarını bıçağın ucu ile açın.
İçindeki tüylü kısımları elinizle çıkarıp kabukları su dolu bir kabın içinde 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp yıkayın ve bir kenara alın.
Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Daha sonra süzüp bol suyla yıkayın. Soğanları temizleyip ince ince kıyın.
Kuş üzümlerini ayıklayıp yıkayın ılık suda bekletip süzün. Dolmalık fıstıkları teflon bir tavaya alıp sararıncaya kadar kavurun.
Tencerede 1 fincan zeytinyağını ısıtın. Üzerine soğanı ilave edip kavurun. Pirinci ekleyip kısık ateşte alttan üste doğru karıştırarak 10 dakika kavurun.
Dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ekleyip karıştırın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su, limon suyu, tuz, karabiber, yenibahar ve şeker ekleyip karıştırma işlemine devam edin.
Kısık ateşte pirinçler diri kalacak şekilde pişirin. Kıyılmış dereotu ilave edip ocaktan alın 20 dakika dinlendirin.
Midyelerin bir tanesini alıp içini bir çorba kaşığı kadar pilavla doldurun. Kapağı üst üste getirip kapatın. Diğerlerini de aynı şekilde doldurun.
Bir tencereye midyelerin geniş kısmı aşağıya gelecek şekilde sıralayın. Üzerine zeytinyağını gezdirip 3 su bardağı sıcak su ilave edin. Üzerini porselen bir tabakla kapatın.
Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Kapağını açıp üzerine limon suyunu ekleyin. Pişen midye dolmaları servis tabağına sıralayın.
Midye dolmaları, yanına çok yakışan karides güveç veya kalamar ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.



lezzet.com.tr

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Midye sever misiniz? Bir seferde kaç tane midye yersiniz? Sarya IF Soruyor 4 26 Kasım 2023 10:13
Bodrum’da 50’nin üzerinde kişi midye yedikten sonra rahatsızlandı! Midye satışı durduruldu oMeN Sağlık Köşesi 0 06 Haziran 2019 14:16
Levrekli Midye Dolma Liaaa Dolma ve Sarmalar 0 22 Ekim 2012 01:30
Midye Dolma Burce Deniz Ürünleri 0 22 Mart 2012 15:33
Midye Dolma Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 23 Nisan 2010 12:29