![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Çorbanın Önemi ve Çorba Çeşitleri Çorbanın Önemi ve Çorba Çeşitleri Kimimiz öğle veya akşam yemeğinde çorba olmadan kendimizi doymuş hissetmeyiz. Çorba beslenmede önemli bir yere sahiptir. Yemeğin başlangıcı olan çorbalar, özel olanlar ve soğuk servis yapılanlar hariç sıcak servis edilmektedir. Yemeklerin tamamlayıcısı olan çorbaların bazı özel olanları daha doyurucu olduğu için bunlarla birlikte ağırlığı daha az olan yemek menüleri hazırlanır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Özellikle Türk mutfağında çorbanın yeri çok daha farklıdır. Örneğin kahvaltıda çorba servisi bize hastır. Çorba tüketimi hastalar ve çocuklar için son derece önemlidir. Çorba çeşidinin bol olması o mutfağın kültürünü yansıtır. Çorba Terbiyesi : Çorbaya terbiye katılması da Türk mutfağına özgü bir uygulamadır. Besleyici değerini artırmak, lezzet katmak veya görünüşünü ya da kıvamını değiştirmek için terbiye yapılır. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Terbiye Çeşitleri Yumurta sarısı ve limon Altı porsiyonluk bir çorba için 2-3 yumurta sarısı ve 1/2 bardak limon suyu yeterlidir. Bu ikisi çırpılır ve ılık çorbadan biraz alınıp yumuşatılarak çorbaya ilave edilir. Yumurta sarısı ve süt Süt ölçüsü bir su bardağıdır. Birinci terbiye çeşidiyle aynı şekilde hazırlanır. Genellikle miyaneli, ezmeli, püreli çorbalarda kullanılır. Sirke ve sarımsak Ezilmiş sarımsak ve sirke karıştırılarak çorbaya servisinden hemen önce eklenir. İşkembe çorbası ya da paçada kullanılır. Çorbaların Gruplandırılması 1- Berrak Çorbalar Sıcak servis edilir. Bouillon, petit marmite, consomme ve bu çorbaların çeşitleri de vardır. 2- Koyu Kıvamlı Çorbalar Koyu kıvamlı çorbalar kremalı çorbalar, püre çorbalar ve sebze çorbaları olarak kendi aralarında ayrılır. Her grup kendi arasında da çeşitlerine ayrılır. 3- Özel Çorbalar Çeşitli milletlere özgü çorbalar vardır ve bu çorbaları menüde bulundurmak turistler için bir karşılama gibidir. 4- Ulusal ve Yöresel Çorbalar Türk mutfağında çok önemli yer tutmaktadır. Geleneksel hale gelmiş çorbalardır. Bu çorbalar, ezme fasulye çorbası, taze bakla çorbası, domates çorbası, düğün çorbası, arabaşı çorbası, yuvarlama, terbiyeli şehriye çorbası, işkembe çorbası, nohutlu işkembe çorbası, kabaklı pirinç çorbası, şafak çorbası, tarhana çorbası, ezme kırmızı mercimek çorbası, ezme yeşil mercimek çorbası, yoğurt çorbası, köfteli yoğurt çorbası, yayla çorbası, mantı çorbası, karalahana çorbası, ezo gelin çorba olarak sıralanabilir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
çorbanın önemi ve çorba çeşitleri |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İştah Kesen Çorbanın Reçetesi | AngeL | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 24 Ocak 2016 03:38 |
duaların önemi - ayet ve surelerle duanın önemi - dua etmenin fazileti | Amelia | Dualar | 0 | 29 Ocak 2014 02:17 |
İftarda Çorba Çeşitleri | Violent | Çorbalar | 0 | 21 Mayıs 2013 22:02 |
Kas Çeşitleri - Vücudumuzdaki Kas Çeşitleri Nelerdir | Liaaa | Ödev ve Tezler | 0 | 13 Mart 2012 15:13 |
Hangi Çorbanın Ne Yararı Var? | Kralice | Çorbalar | 1 | 12 Mart 2009 17:38 |