IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Eylül 2020, 12:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çorbanın Önemi ve Çorba Çeşitleri





Çorbanın Önemi ve Çorba Çeşitleri


Kimimiz öğle veya akşam yemeğinde çorba olmadan kendimizi doymuş hissetmeyiz. Çorba beslenmede önemli bir yere sahiptir.

Yemeğin başlangıcı olan çorbalar, özel olanlar ve soğuk servis yapılanlar hariç sıcak servis edilmektedir. Yemeklerin tamamlayıcısı olan çorbaların bazı özel olanları daha doyurucu olduğu için bunlarla birlikte ağırlığı daha az olan yemek menüleri hazırlanır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Özellikle Türk mutfağında çorbanın yeri çok daha farklıdır. Örneğin kahvaltıda çorba servisi bize hastır. Çorba tüketimi hastalar ve çocuklar için son derece önemlidir. Çorba çeşidinin bol olması o mutfağın kültürünü yansıtır.

Çorba Terbiyesi :
Çorbaya terbiye katılması da Türk mutfağına özgü bir uygulamadır. Besleyici değerini artırmak, lezzet katmak veya görünüşünü ya da kıvamını değiştirmek için terbiye yapılır.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Terbiye Çeşitleri

Yumurta sarısı ve limon
Altı porsiyonluk bir çorba için 2-3 yumurta sarısı ve 1/2 bardak limon suyu yeterlidir. Bu ikisi çırpılır ve ılık çorbadan biraz alınıp yumuşatılarak çorbaya ilave edilir.

Yumurta sarısı ve süt
Süt ölçüsü bir su bardağıdır. Birinci terbiye çeşidiyle aynı şekilde hazırlanır. Genellikle miyaneli, ezmeli, püreli çorbalarda kullanılır.

Sirke ve sarımsak
Ezilmiş sarımsak ve sirke karıştırılarak çorbaya servisinden hemen önce eklenir. İşkembe çorbası ya da paçada kullanılır.


Çorbaların Gruplandırılması

1- Berrak Çorbalar

Sıcak servis edilir. Bouillon, petit marmite, consomme ve bu çorbaların çeşitleri de vardır.


2- Koyu Kıvamlı Çorbalar

Koyu kıvamlı çorbalar kremalı çorbalar, püre çorbalar ve sebze çorbaları olarak kendi aralarında ayrılır. Her grup kendi arasında da çeşitlerine ayrılır.


3- Özel Çorbalar

Çeşitli milletlere özgü çorbalar vardır ve bu çorbaları menüde bulundurmak turistler için bir karşılama gibidir.


4- Ulusal ve Yöresel Çorbalar

Türk mutfağında çok önemli yer tutmaktadır. Geleneksel hale gelmiş çorbalardır. Bu çorbalar, ezme fasulye çorbası, taze bakla çorbası, domates çorbası, düğün çorbası, arabaşı çorbası, yuvarlama, terbiyeli şehriye çorbası, işkembe çorbası, nohutlu işkembe çorbası, kabaklı pirinç çorbası, şafak çorbası, tarhana çorbası, ezme kırmızı mercimek çorbası, ezme yeşil mercimek çorbası, yoğurt çorbası, köfteli yoğurt çorbası, yayla çorbası, mantı çorbası, karalahana çorbası, ezo gelin çorba olarak sıralanabilir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
çorbanın önemi ve çorba çeşitleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İştah Kesen Çorbanın Reçetesi AngeL Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 24 Ocak 2016 03:38
duaların önemi - ayet ve surelerle duanın önemi - dua etmenin fazileti Amelia Dualar 0 29 Ocak 2014 02:17
İftarda Çorba Çeşitleri Violent Çorbalar 0 21 Mayıs 2013 22:02
Kas Çeşitleri - Vücudumuzdaki Kas Çeşitleri Nelerdir Liaaa Ödev ve Tezler 0 13 Mart 2012 15:13
Hangi Çorbanın Ne Yararı Var? Kralice Çorbalar 1 12 Mart 2009 17:38