15 Ekim 2018, 09:41 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mantılı "kuru fasulye" çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler (4 kişilik) 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye 2 kase haşlanmış mantı Mantının haşlama suyu 1 soğan 1 havuç 3 çorba kaşığı zeytinyağı Birkaç yaprak adaçayı Tuz Kırmızı biber Üstü için: Sarımsaklı yoğurt Kırmızı soğan Biber turşusu Yapılışı Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğan, havuç ve adaçayı hafif kavrulur. İçine fasulyeler eklenip üzerini kapatacak kadar mantı haşlama suyundan doldurulur, tuz ile biber konur ve 15-20 dk. pişirilir. Fasulyeler tamamen yumuşayınca, ocaktan alınır ve el mikseri veya blendır ile hafif sulu kalacak şekilde püre haline getirilir. Eğer gerekirse tekrar mantı suyundan katılır. Tekrar ocağa konur ve içine mantı eklenir. Bir taşım kaynatılır ve altı kapatılır. Kaselere bölüştürülür, üzerine sarımsaklı yoğurt, çok ince doğranmış kırmızı soğan ve biber turşusu ile süslenip, sıcak olarak servis edilir.
__________________ I suffered, I learned, I changed.. | |
|
Etiketler |
corba, kurufasulye, mantılı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
YELKENSİZ GEMİ"Kal" deseydin, kalırdım. Demedin oysa... Kuru bir "Bitmesin"den başka | Candy | Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler | 0 | 22 Eylül 2010 11:02 |