05 Şubat 2015, 10:58 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yenge Hanım Çorbası Malzemeler 1 su bardağı nohut Yarım demet ıspanak 1 çay bardağı un 1 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 5 su bardağı tavuk suyu 1 çay kaşığı karabiber 2 çay kaşığı tuz Hazırlanışı Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi gün yumuşayana kadar haşlanır. Un ve tereyağı bir kaç dakika kavrulur. Kıyılmış ıspanak ilave edilir. Biraz daha çevrilir. Sonra süt eklenir. Bir taşım kaynatılır. Robottan geçirilerek püre haline getirilir. Tavuk suyu, karabiber, tuz ve haşlanmış nohut konur. Çorba orta ateşe yerleştirilir. Sürekli karıştırarak bir tık daha pişirilir. Daha sonra servis yapılır. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
çorbası, yenge |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yolanthe Yenge Yeşilçam'da | Seth | Haber Arşivi | 0 | 15 Ekim 2014 19:47 |
Yenge Köftesi | YapraK | Kebaplar Köfteler | 0 | 10 Nisan 2009 06:20 |
Hanım Hanım Elbiseler.. | Dilara | Ah Kadınlar | 0 | 03 Eylül 2008 23:50 |