31 Ocak 2015, 13:24 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gendime Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 1 su bardağı buğday (1 gece önceden ıslatılmış) 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye Buğdayı haşlamak için 4 su bardağı su Çorbaya eklemek için 4-5 su bardağı su + 1 adet et bulyon (Et suyu kullanacaksanız bulyon eklemeyin) Terbiyesi için: 3 yemek kaşığı un 1.5 su bardağı yoğurt Sosu İçin: 1 yemek kaşığı tereyağı +2 yemek kaşığı sıvıyağ Kuru nane Yapılışı: Buğdayı 4 su bardağı suda haşlayın. Buğday yumuşayıp çatlamaya başladığında (tencerede 1-1,5 su bardağı kadar su kalacak.) kalan suyun miktarına göre üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin. 1 adet et bulyonu haşladığınız fasulye ve nohudu ilave erek ve 1-2 dakika kaynattın. Derin bir kase içinde yoğurt ve unu çırpın. Çorbanın kaynayan suyundan 2 kepçe kadar yoğurda ilave ederek çırpmaya devam edin. Ilınan yoğurtlu karışımı tencereye ekleyin ve çırpıcıyla karıştırın. 6-7 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağı kapatın. Servis için tereyağı ve sıvıyağı bir cezve içine alın, üzerine nane ilave ederek kızdırın. Çorbanızı naneli sos ile servis yapın | |
|
Etiketler |
çorbası, gendime |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baş Çorbası | oneofgirl | Çorbalar | 0 | 28 Ağustos 2013 14:50 |
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. | Sevda | Çorbalar | 0 | 27 Temmuz 2012 18:40 |
Erzincan (Gendime Pilavı) | Sue | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Temmuz 2012 14:20 |
Gendime çorbası (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 30 Ekim 2010 17:41 |
Aş Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 15:09 |