31 Ocak 2015, 13:21 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Meyaneli Tavuk Çorbası Malzemeler: 1 adet haşlanmış kalçalı tavuk but 8 su bardağı tavuk suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 4 yemek kaşığı un Bir tutam tuz Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber Yapılışı: Tavuk budun derisini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin. Tereyağı tencereye alın ve eritin. Eriyen tereyağının üzerine unu ekleyip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Unun üzerine azar azar tavuk suyunu dökün bir yandan da çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Tüm tavuk suyu bitince didiklediğiniz tavuk etlerini çorbaya ekleyin. Tuzunu ekleyip orta ateşte 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Kavurduğunuz kırmızı pul biber ve tereyağı ile servis yapın. | |
|
Etiketler |
çorbası, meyaneli, tavuk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Güveçte Meyaneli Tavuk | Elysian | Tavuk Yemekleri | 0 | 08 Mart 2014 10:35 |
Tahinli Tavuk Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:19 |
Bademli Tavuk Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 12 Eylül 2009 21:40 |
Buğdaylı Tavuk Çorbası | Heidi | Çorbalar | 1 | 24 Kasım 2008 03:27 |