IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 27 Kasım 2014, 19:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bal Kabağı Çorbası




Malzemeler

Bal kabağı ( 500 gram)
Un (3 çorba kaşığı)
Margarin ya da sıvıyağ (2 çorba kaşığı margarin ya da yarım çay bardağı sıvıyağ)
Soğan (1 adet ufak boy ince doğranmış)
6 su bardağı sıcak su
Tuz(1 tatlı kaşığı)
Karabiber (1 çay kaşığı)
Terbiyesi için: Limon (yarım limon sıkılmış)
Yumurta Sarısı (1 adet)
Un (2 çorba kaşığı)
Soğuk su (bir su bardağı)

Püf Noktası

Çorba için seçeceğiniz kabakların sert olmasına dikkat edin. Yumuşak kabak gerek kötü renk vermesi bakımından gerekse suda dağılacağından iyi sonuç vermez.


Adım Adım Pişirme

1- Kabakları küçük küçük zar halinde doğrayın..

2- Tencerede sıvıyağ ya da margarini yanmamasına dikkat ederek kızdırın. Ufak boy ince doğranmış 1 adet soğanı ilave edin. Soğanlar pembeleşince doğradığınız kabakları da tencereye ekleyerek karıştırın..

3- Kabaklar suyunu salıp çekinceye kadar karıştırın. Kabaklar 1-2 dakika sonra tamamen suyunu çekince üzerine 2 çorba kaşığı un ekleyin ve un kavrulana kadar 1-2 dakika daha karıştırmaya devam edin..

4- Bu kavurma işlemi bitince, tencereye 6 su bardağı sıcak su ilave edin ve kaynamasını sağlayın..

5- Çorba kaynarken ayrı bir kapta terbiyesini hazırlamak için bir bardak soğuk su, 1 adet yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı un ve yarım limon suyunu iyice çırpıcı ile karıştırıp kaynamakta olan çorbanın üzerine azar azar karıştırarak ekleyin..

6- Burada terbiyenin topaklanmamasına dikkat edin. Bunun için de gerek terbiyeyi dökerken gerek döktükten sonra, çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Terbiyeden sonra üzerine bir çorba ya da tatlı kaşığı (tercihinize göre) tuz ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyerek 1-2 dakika daha kaynatıp çorbanızı sıcak servis yapın. Dilerseniz servis tabağındaki çorbanın üzerine kızdırılmış yağ ve pulbiber serpebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
bal, çorbası, kabağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bal Kabağı Reçeli Seyra Reçel Tarifleri 0 13 Ekim 2014 22:40
Bebekler için Şehriyeli Bal Kabağı Çorbası PuSLu Çorbalar 0 09 Ekim 2014 13:03
Bal Kabağı Çorbası (198 Kalori) oneofgirl Diyet Tarifleri 0 22 Ağustos 2013 20:19
Bal Kabağı Tatlısı Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:30
Bal Kabağı Maskesi diShy Sağlık Köşesi 0 06 Eylül 2012 17:17