Öncelikle pirinç bir miktar suda ocakta pişirilir başka bir tencerede un yağsız rengi koyulaşana kadar kavrulur ve ocağın altı kapatılıp unun soğuması beklenir. Una önce soğuk su koyularak kaşıkla iyice özenir ondan sıcak su katılır. Topaklaşma olmasın diye önce soğuk su koyduk) sıcak suyu koyunca ocağın altı yakılır ve pişirdiğimiz pirinç de ilave edilip yaklaşık 15 dakika sonra ocağın altı kapatılır üzeri için tavada sıvı yağ be toz kırmızı biber karıştırılır çorbanın üstüne dökülür. Sıcak sıcak servis edilip. Afiyetle yenilir.
Not: Bu çorba bana hep annemi ve çocukluğumu hatırlatır. Annem kadar güzel yapamasam da onu düşünerek yemek bile güzel :-)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.