![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Yağlı Buğday Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER ½ su bardağı aşurelik buğday 2 yemek kaşığı un 8 su bardağı su 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı tereyağ tuz, karabiber, kırmızıbiber Yağlı Buğday Çorbası Yağlı Buğday Çorbası tarifi 01 Aşurelik buğdayları yıkayarak 4 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 30 dakika) haşlayın. 02 Tereyağı koyduğunuz tencerede unu kavurun. 03 4 su bardağı sıcak suyu ekleyerek kaynamaya bırakın. (Et suyu ile pişirirseniz daha lezzetli olur ancak ben o zamanki koşulları düşünerek eklemedim. ) 04 Aşurelik buğdayları çorbaya ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın. 05 1 su bardağı sütü ekleyerek 5 dakika daha pişirin. 06 Tuz ve karabiberi ekleyin, sıcak servis yapın. 07 İsterseniz tereyağında kavurduğunuz kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
buğday, çorbası, yağlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Biftekli Buğday Çorbası | oneofgirl | Çorbalar | 0 | 01 Ağustos 2013 12:02 |
Soğuk Buğday Çorbası | Violent | Çorbalar | 0 | 31 Mayıs 2013 20:44 |
Buğday Aşı Çorbası | Violent | Çorbalar | 0 | 21 Haziran 2012 15:48 |
Terbiyeli Tavuklu Buğday Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 01 Nisan 2009 04:48 |