![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Dübari çorbası MALZEMELER 8 kişilik 1 çorba kaşığı yağ 1 küçük karnabahar 2 lt et suyu 1 tatlı kaşığı tuz 2 kahve fincanı un 1 su bardağı süt 1 küçük ince dilimlenmiş soğan ¼ kereviz ¼ pırasanın beyazı HAZIRLANIŞI Karnabaharın dallarını keserek yıkayın. Sonra kaynar suda 20 dakika haşlayın. Üzerine soğuk su döküp soğutun. Sudan çıkarın ve dallarının üzerindeki beyaz çiçekleri teker kesip garnitür olarak bir tabağa koyup muhafaza edin. Bir tencerede yağı koyup kızdırın. Sebzeleri ekleyip bir dakika kavurun. Karnabahar dallarını, et suyunu ilave edip kaynatın. Sütle unu başka bir kapta iyice karıştırın ve ezin. Kaynayan çorba suyuna karıştırarak yedirin ağır ateşte 15 dakika kaynatıp süzün. Karnabahar çiçeklerini de ilave edip bir kere karıştırarak servis edin. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
çorbası, dübari |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baş Çorbası | oneofgirl | Çorbalar | 0 | 28 Ağustos 2013 14:50 |
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. | Sevda | Çorbalar | 0 | 27 Temmuz 2012 18:40 |
Kış Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:54 |
Aş Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 15:09 |
Öz Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 26 Eylül 2009 18:07 |