![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Baş Çorbası MALZEMELER: 1 tane kuzu başı, 1 kaşık un, tuz, su YAPILIŞI: Baş iyice yıkanır. Ağzının içi ve dili, dilimlenmiş limon ile ovulur. Sonra, tencereye konur. Üzerini örtecek kadar su dökülür. Orta ateşte iyice pişirilir. • Piştikten sonra baş sudan çıkarılıp, soğumaya bırakılır. • Beyin ve dil parçalanmadan çıkarılır. Bütün etler de kemikle*rinden ayrılır. • Ayıklanan etler kaynayan suya dökülür. • Bir kapta, bir kaşık un sulandırıldıktan sonra kaynayan suya dökülür. 15-20 dakika kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. • Dil ve beyin “küp” şeklinde doğrandıktan sonra, eşit olarak kaselere konulur. Üzerine, etlerin kaynadığı su dökülür. • Arzu eden limon sıkıp içebilir. Afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
baş, çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. | Sevda | Çorbalar | 0 | 27 Temmuz 2012 18:40 |
Kış Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:54 |
Yaz Çorbası | Sevda | Çorbalar | 0 | 22 Haziran 2011 19:19 |
Kış Aşı Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Aralık 2009 20:52 |
Yaz çorbası | Heidi | Çorbalar | 1 | 12 Mart 2009 17:20 |