28 Ağustos 2013, 14:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Adana Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER: 8 bardak et suyu, yarım bardak nohut, 200 gram kıyma, 1 domates (veya 1 kaşık domates salçası), 1 fincan sirke, 2 tatlı kaşığı kekik, karabiber, tuz. YAPILIŞI: Tencereye et suyunun tümü konulur. İçine, haşlanmış no*hut dökülür. Ağzı kapatıldıktan sonra hafif ateşte kaynamaya bırakılır. • Bu sırada domatesin kabukları soyulur. Sonra da ince ince doğranır. • Kıyılmış domatesler tavaya konulur. Üzerine biraz tuz ser*pip üretildikten sonra, hafif ateşte kavrulur. • Kavrulmuş, domatesler et suyuna katılır. • Kıymanın içine arzu edildiği kadar karabiber ve tuz konulduk*tan sonra iyice yoğrulur. “Top” halinde köfteler yapılır. • Köfteler, et suyuna atılır. Tencerenin ağzı kapatıldıktan sonra 15-20 dakika kaynatılır. • Ateşten indirildikten sonra, sirke dökülür,kekik ilave edilir. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
adana, çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. | Sevda | Çorbalar | 0 | 27 Temmuz 2012 18:40 |