![]() |
Adana Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER: 8 bardak et suyu, yarım bardak nohut, 200 gram kıyma, 1 domates (veya 1 kaşık domates salçası), 1 fincan sirke, 2 tatlı kaşığı kekik, karabiber, tuz. YAPILIŞI: Tencereye et suyunun tümü konulur. İçine, haşlanmış no*hut dökülür. Ağzı kapatıldıktan sonra hafif ateşte kaynamaya bırakılır. • Bu sırada domatesin kabukları soyulur. Sonra da ince ince doğranır. • Kıyılmış domatesler tavaya konulur. Üzerine biraz tuz ser*pip üretildikten sonra, hafif ateşte kavrulur. • Kavrulmuş, domatesler et suyuna katılır. • Kıymanın içine arzu edildiği kadar karabiber ve tuz konulduk*tan sonra iyice yoğrulur. “Top” halinde köfteler yapılır. • Köfteler, et suyuna atılır. Tencerenin ağzı kapatıldıktan sonra 15-20 dakika kaynatılır. • Ateşten indirildikten sonra, sirke dökülür,kekik ilave edilir. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk