22 Ağustos 2013, 16:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kuşkonmaz Çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1/2 kg KuşkonmazHaşlamak için : 1 litre su 50 gram tuz 1 limonun suyu 50 gram şeker 70 gram un 75 gram margarin 1 adet orta boy soğan Bir tutam dereotu 2 çorba kaşığı çiğ krema Tuz Tarif 1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın. Piştikten sonra çıkartıp süzün. Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin. Topaksız kıvam almasını sağlayın.Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin. Kuşkonmazları tencereye alın. Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin. Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın. | |
|
Etiketler |
çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kuşkonmaz (asparagus) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 15 Ağustos 2013 09:23 |
Jambon ve Tereyağlı Kuşkonmaz | Zen | Et Yemekleri | 0 | 03 Şubat 2013 12:08 |
Yumurtalı Kuşkonmaz | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 17:02 |
Aromatik Kuşkonmaz | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:25 |
Kremalı Kuşkonmaz Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 25 Mart 2009 05:40 |