![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Kremalı Yerelması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1/2 kg Yerelması 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Çorba Kaşığı Un 4 Su Bardağı Süt 1 Su Bardağı Sıcak Su 1 Kahve Fincanı Krema 4 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi Tuz, Karabiber Tarif Yerelmasını temizleyip yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayıp kaynamakta olan tuzlu suda 3-4 dakika haşlayın. Margarini tencerede eritip unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Sütü azar azar ilave edip topaklanmaması için sürekli karıştırın. Sıcak suyu ekleyip kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Haşlanmış yerelması ve kremayı tencereye ilave edip 8-10 dakika daha kaynatın. Çorbayı ateşten alıp çorba kaselerine paylaştırın. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve sıcak olarak servis yapın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
kremalı, yerelması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yerelması (helianthus tuberosus) | Ecrin | Alternatif Tıp | 0 | 01 Ağustos 2013 01:29 |
Zeytinyağlı Yerelması | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 31 Temmuz 2013 16:42 |
Mısırlı ve kremalı sos | Adrasteia | Soslar | 0 | 22 Ocak 2012 10:59 |
Kremalı Felafil | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 08 Mart 2010 02:31 |
Zeytinyağlı Portakal Soslu Yerelması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:11 |