![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Borani Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg. ıspanak 250 – 300 gr. kıyma 1 orta boy kuru soğan 3 diş sarımsak zeytinyağ pul biber 2 su bardağı tuzlu yoğurt (bu yöresel bir yoğurtmuş) 1 çay bardağı haşlanmış nohut kurutulmuş acı biber nane Tarif Kıyma, soğan ve sarımsak ile zeytinyağda kavrulur. Pul biber ilave edildikten sonra, içine yıkanıp küçük küçük doğranmış ıspanaklar da ilave edilip kavrulmaya devam edilir. Tuzlu yuğurt ayrı bir kasede su ile karıştırılıp ıspanaklara ilave edilir. Nohut, kurutulmuş biber ve nane de eklenip tencerenin ağzı açık bırakılarak kısık ateşte 30 dk. pişirilir. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
borani |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Diyet Borani | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 24 Kasım 2012 23:22 |
Mesut Yar’ın Samandağ Biberinden ” Borani ” Tarifi | Zen | Diyet Tarifleri | 0 | 22 Kasım 2012 23:36 |
Ispanaklı Borani | Burce | Salatalar Mezeler | 0 | 23 Mart 2012 17:06 |
Borani (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 28 Ekim 2010 19:54 |
Zeytinyağlı Havuç Borani | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:00 |