03 Ağustos 2013, 18:53 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamurlu Çorba Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 250 gr kıyma 30 gr tereyağı 1 soğan 1 salçalık kırmızı biber 2 sivribiber 1 su bardağı nohut 2 litre su 1 çorba kaşığı biber salçası Tuz, karabiber Hamur için: 2 su bardağı un 1 yumurta Yarım çay bardağı su Yapılışı Nohudu bir gece öncesinden ıslatın, bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Diri kıvamda haşlayıp süzün. Hamur için unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın. Yumurta ve soğuksu ilave edip sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru un serpilmiş tezgâhın üzerinde açın. Çorba kaşığına sığacak şekilde ikişer santimlik kibrit çöpü şeklinde kesin. Hamurları fırın tepsisine yerleştirip fırının ızgara bölümünde kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Biberleri temizleyip zar şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun. Zar şeklinde kesilmiş biberleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Sulandırılmış salça, 10 bardak sıcak su ve nohutları ekleyip çorbanın kıvamı yoğunlaşıncaya kadar 15 dakika pişirin. Son 78 dakika kala fırında kızartılmış kıtır hamurları ilave edin. Hamurlar pişince ocaktan alın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
corba |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ekmek Hamurlu Kıymalı Pide | N999 | Hamur İşleri | 0 | 25 Mart 2012 02:51 |
Hamurlu Kuzu Budu | YapraK | Et Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 23:20 |