01 Ağustos 2013, 12:02 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Biftekli Buğday Çorbası Malzemeler 2 yemek kaşığı zeytinyağı 500 gr biftek 2 diş sarımsak 2 soğan 150 gr buğday 750 ml et suyu 1.5 litre su 1 defne yaprağı 1 dal taze biberiye 1 dal taze kekik 2 patates 1 havuç 1 kabak 100 gr mantar Yarım su bardağı maydanoz Tuz Karabiber Yapılışı Biftekleri 2 cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Soğan, sarımsak, havuç, patates ve kabağı küp şeklinde kesin. Mantarı küçük doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Soğan ve sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Etleri ekleyip soteleyin. Buğday, et suyu, su, defne yaprağı, biberiye, kekik ekleyerek yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alarak et ve buğday yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Patates, havuç, kabak ve mantarı çorbaya ekleyin ve kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.Tuz, karabiber ile tatlandırın. Defne, kekik ve biberiyeyi çorbanın içinden alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Soğuk Buğday Çorbası | Violent | Çorbalar | 0 | 31 Mayıs 2013 20:44 |
Buğday Aşı Çorbası | Violent | Çorbalar | 0 | 21 Haziran 2012 15:48 |
Buğday - Buğday Tarımı - Buğday Nedir | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:53 |
Terbiyeli Tavuklu Buğday Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 01 Nisan 2009 04:48 |