22 Temmuz 2013, 17:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Malatya Tarhanası Malzemeler 1 gece önce ıslattığımız tarhana 5 su bardağı su 200 gr süzme yoğurt tuz bir tutam zerdeçal Hazırlanışı 1 gece önce ıslattığımız tarhanayı tencereye alınıp üzerine 5 su bardağı su konur pişirilir. Kaseye süzme yoğurt alınıp biraz su ile yoğurt ayran kıvamına getirilir. Pişen tarhana suyundan 1 kaç kepçe alınıp süzme yoğurduna alınıp karıştırılır. İyice karıştıktan sonra tarhanaya yavaşça aktarılır. İyice karıştırılıp marine edilir. Üzerine tuz ve zerdeçal serpip pişirilir. Sıcak servis edilir. Afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
malatya, tarhanası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Malatya | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:38 |
Muğla tarhanası | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:38 |
Kızılcık tarhanası hazırlama (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:07 |
Un tarhanası (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:43 |