IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 30 Mart 2012, 02:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şikenperver Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 lt et suyu (8 bardak) yada tavuk suyu
150 gr domates salçası (1.1/2 kahve fincanı)
80 gr margarin (4 çorba kaşığı)
1 baş soğan (1 büyük)
140 gr havuç (2 orta)
120 gram dolmalık biber (2 büyük)
350 gr sarı patates (4 küçükçe)
1 küçük demet maydanoz
200 gr kabak (2 küçük)
1/2 demet kereviz yaprağı
200 gr lahana
1 demet dereotu
150 gr kesme küçük makarna
4 diş sarmısak
750 gr domates (5 orta)
50 gram rende gravyer (2 kahve fincanı)
Tuz

Yapılışı

Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı margarin , küçük kesilmiş 1 büyük baş soğan, tavla zarı büyüklüğünde kesilmiş 2 orta havuç, kıyılmış 4 diş sarmısak, kıyılmış 1 demet maydanozla ile yarım demet kereviz yaprağı koyarak, durmadan karıştırmak suretiyle 4-5 dakika kavurmalı; sonra bunlara, soyulmuş ve küçük kesilmiş 5 orta domates veya bir bardak su içinde hallolmuş bir buçuk kahve fincanı tuzsuz domates salçası ilâve ederek domatesler az erimiş bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 5 dakika daha kavurmaya devam etmeli, sonra da bunlara önceki reçetede tarif edildiği şekilde hazırlanmış 8 bardak et veyatavuk suyile 2 tatlı kaşığı da tuz katarak, kaynamaya bırakmalı. Kaynayınca, tencereye; soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış 4 küçük sarı patates, kazınmış yine küçükçe doğranmış 200 gr kabak veya bir taşım kaynatılarak suyu dökülmüş ve küçük doğranmış lahana, ateşte pişirilmiş ve kabukları soyulmuş, yıkanmış ve küçük doğranmış 2 dolmalık biber , 150 gram küçük kesme veya deve boynu makarna ilâve ederek, tencerenin kapağını kapatmalı ve çorbadaki sebze ve makarnalar iyice yumuşak bir hal almcaya kadar aşağı yukarı 30 dakika küçükçe ateşte pişirmeli, sonra çorbaya, kıyılmış, 1 demet dereotu katarak bir taşım daha kaynatmalı ve yanında rendelenmiş 2 kahve fincanı gravyer peyniri olduğu halde servis yapmalıdır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
çorbası, şikenperver


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehriyeli tavuk suyu çorbası tarifi: Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? yaSmin Yemek Tarifleri 4 20 Nisan 2019 10:07
Aşk Çorbası PySSyCaT Çorbalar 8 11 Ekim 2017 18:27
Lor Çorbası Ebru Çorbalar 0 18 Mart 2016 15:26
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. Sevda Çorbalar 0 27 Temmuz 2012 18:40
Kış Çorbası Liaaa Çorbalar 0 15 Şubat 2012 10:54