15 Şubat 2012, 10:52 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Ezme Bezelye Çorbası 1 su bardağı tane bezelye 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 6 su bardağı et suyu 1 su bardağı süt karabiber, tuz Bezelye tencereye aktarılır, üzerine az miktarda su ve yarım çay kaşığı karbonat eklenir, yumuşayana kadar haşlanır. Bu arada tereyağı ve un kavrulur. Üzerine et suyu katılır, kaynama noktasına gelince, haşlanmış, süzülmüş bezelye eklenir. Mümkünse karışım blenderden geçirilerek pürüzsüz bir kıvam kazandırılır, en son çorbaya sütle çırpılmış yumurta, tuz, karabiber ilave edilir, bir taşım daha kaynatılır. | |
|
Etiketler |
bezelye, çorbası, ezme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ezme Pancar Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:53 |
Pırasa Ezme Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:28 |
Kereviz Ezme Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:27 |
Kabak Ezme Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:23 |
Havuç Ezme Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:23 |