23 Nisan 2010, 15:09 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kremalı Patates Çorbası Malzemeler, 3 adet orta boy patates 2 su bardağı ılık süt 3 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı tereyağı 1 kutu süt kreması 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı, Patateslerin kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğrayın. Tencereye patatesleri alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Çorba tenceresine tereyağını alıp eritin. Üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. 5 su bardağı su ve 2 su bardağı ılık sütü yavaşça tencereye ilave edin. Topaklanmasını engellemek için sürekli karıştırarak kaynatın. Çorba bir taşım kaynadıktan sonra patatesleri tencereye ekleyin. Kremayı çorbaya ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan indirdikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin. Damak tadınıza göre ince kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. Püf Noktası: Çorbanızın kıvamı koyu olursa azar azar sıcak su ekleyerek inceltebilirsiniz. | |
|
Etiketler |
çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kremalı Patates Çorbası Tarifi | Lcia | Çorbalar | 0 | 27 Kasım 2014 19:27 |
Kremalı Patates-Kabak | Elysian | Sebze Yemekleri | 0 | 23 Mart 2014 08:49 |
Kremalı Un Çorbası | Dilara | Çorbalar | 5 | 07 Şubat 2012 21:46 |
Kremalı Patates Tarifi | JosephiNe | Yemek Tarifleri | 0 | 08 Kasım 2010 05:41 |
Kremalı Patates | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 19:05 |