11 Ocak 2010, 18:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Havuç Ezme Çorbası Havuç Ezme Çorbası Tarifi ( Diyet ) 1 kaşık tereyağ 150 gr havuç 2 bardak su 1 kaşık un 1/2 soğan Tuz Havuçlar yıkanıp üzerleri bıçakla kazınır. Tencereye konan tereyağı eriyip soğanlar hafif kızarır. İstenirse soğanın posası alınır. Havuçlar küçük küçük parçalar halinde doğranıp tencereye atılır. Bir iki dakika karıştırılarak kavurulur. Daha sonra bir bardak su ilâve edilir. Su kaynatılarak havuçların yumuşaması sağlanır. Daha sonra tuzla birlikte ikinci bardak su konur. Karıştırılır. Havuçlar daha çok yumuşar. Daha sonra bir kaşıkla havuçlar iyice ezilir. Çorbanın suyu püre kıvamından biraz daha sulu hale gelinceye kadar havuçları ezmeye devam edilir. Tencere içindeki sıvı çok ince delikli olmayan bir süzgeçten geçirilir ve servis yapılır | |
|
Etiketler |
corbasi, çorbası, ezme, havuc |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ezme Pancar Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:53 |
Ezme Bezelye Çorbası | Liaaa | Çorbalar | 0 | 15 Şubat 2012 10:52 |
Pırasa Ezme Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:28 |
Kereviz Ezme Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:27 |
Kabak Ezme Çorbası | YapraK | Çorbalar | 0 | 11 Ocak 2010 18:23 |