IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Mart 2009, 05:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anadolu Çorbası




Anadolu Çorbası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
* 6 bardak et suyu
* 3 kaşık yağ
* 2 kaşık domates salçası
* 2 kahve fincanı un
* 1 kahve fincanı pirinç (haşlanmış)
* 2 tane orta boy dolmalık biber (kıyılmış)
* 1 büyük boy domates (soyulmuş ve kesme şeker büyüklüğünde doğranmış)
* tuz

Yapılışı

Et suyu tuz ile beraber bir taşımlık kaynatılır. Un yağ ile 3 dakika kavrulur. Sonra üzerine domates salçası ilave edilip, karıştırılır. Sonra diğer bütün malzemeler de ilave edilerek 20 dakika kaynatılarak servis yapılır.


Alıntı.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 20 Kasım 2012, 18:45   #2
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anadolu Çorbası Tarifi ve Yapılışı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri:

– Bir fincan haşlanmış pirinç
- 1 adet domates
- 2 adet çarliston biber
- 3 kaşık margarin
- 6 su bardağı et suyu
- 2 fincan buğday unu
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yeteri kadar tuz


Üzeri için :

– 1 Yemek kaşığı tereyağı
- Kuru nane

Yapılışı: İlk önce et suyu bir tencereye alınır. Üzerlerine yeteri kadar tuz atılır. Kapatılarak et suyumuzu kaynatmaya bırakırız. Daha sonra ise bir tavada margarin eritilir. Hafif eridikten sonra üzerine unumuz dökülerek hafifçe un kavrulur. Yaklaşık 2-3 dakika kadar. Daha sonra domates salçamızı ilave ederek karıştırmaya devam edilir. Çarliston biberlerimiz ince ince kıyarız. Domateslerin kabukları soyularak ince ince doğranır. Kavrulmuş un, haşlanmış pirinç ve kıydığımız çarliston biber ile birlikte domates et suyuna dökülür 25 dakika kadar kaynadıktan sonra çorbamız ateşten alınır. Üzerine Tereyağı eritilir ve nane serperek servis edilebilir. hazır. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 28 Ağustos 2013, 14:51   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Anadolu Çorbası




MALZEMELER:
6 bardak et suyu,
3 kaşık yağ,
2 fincan un,
2 biber,
2 kaşık domates salçası,
1 fincan haşlanmış pirinç,
1 domates,
tuz.

YAPILIŞI:
Et suyu büyükçe bir tencereye konulur. Üzerine yeteri kadar tuz konulduktan sonra kapatılarak kaynamaya bırakılır. Bu sırada aşağıdaki işlemler yapılır.
• Tavaya yağ konulur. Hafifçe eridikten sonra üzerine un dökülüp 2-3 dakika kavrulur. Sonra salça ilave edilip iyice karıştırılır.
• Dolmalık biberler ve domates ince ince kıyılır,
• Kavrulmuş un, haşlanmış pirinç, kıyılmış biber ve domates et-suyuna dökülür. 20-25 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indiri*lir.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
anadolu, corbasi, çorbası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anadolu Mirasları Seramik Cam ve Çinide Anadolu Medeniyetleri sergisi açıldı Zeytin Kültür ve Sanat 0 19 Ocak 2023 10:35