25 Mart 2009, 05:26 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Anadolu Çorbası Anadolu Çorbası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler * 6 bardak et suyu * 3 kaşık yağ * 2 kaşık domates salçası * 2 kahve fincanı un * 1 kahve fincanı pirinç (haşlanmış) * 2 tane orta boy dolmalık biber (kıyılmış) * 1 büyük boy domates (soyulmuş ve kesme şeker büyüklüğünde doğranmış) * tuz Yapılışı Et suyu tuz ile beraber bir taşımlık kaynatılır. Un yağ ile 3 dakika kavrulur. Sonra üzerine domates salçası ilave edilip, karıştırılır. Sonra diğer bütün malzemeler de ilave edilerek 20 dakika kaynatılarak servis yapılır. Alıntı. | |
|
20 Kasım 2012, 18:45 | #2 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Anadolu Çorbası Tarifi ve Yapılışı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeleri: – Bir fincan haşlanmış pirinç - 1 adet domates - 2 adet çarliston biber - 3 kaşık margarin - 6 su bardağı et suyu - 2 fincan buğday unu - 2 yemek kaşığı domates salçası - Yeteri kadar tuz Üzeri için : – 1 Yemek kaşığı tereyağı - Kuru nane Yapılışı: İlk önce et suyu bir tencereye alınır. Üzerlerine yeteri kadar tuz atılır. Kapatılarak et suyumuzu kaynatmaya bırakırız. Daha sonra ise bir tavada margarin eritilir. Hafif eridikten sonra üzerine unumuz dökülerek hafifçe un kavrulur. Yaklaşık 2-3 dakika kadar. Daha sonra domates salçamızı ilave ederek karıştırmaya devam edilir. Çarliston biberlerimiz ince ince kıyarız. Domateslerin kabukları soyularak ince ince doğranır. Kavrulmuş un, haşlanmış pirinç ve kıydığımız çarliston biber ile birlikte domates et suyuna dökülür 25 dakika kadar kaynadıktan sonra çorbamız ateşten alınır. Üzerine Tereyağı eritilir ve nane serperek servis edilebilir. hazır. Afiyet olsun. |
|
28 Ağustos 2013, 14:51 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Anadolu Çorbası MALZEMELER: 6 bardak et suyu, 3 kaşık yağ, 2 fincan un, 2 biber, 2 kaşık domates salçası, 1 fincan haşlanmış pirinç, 1 domates, tuz. YAPILIŞI: Et suyu büyükçe bir tencereye konulur. Üzerine yeteri kadar tuz konulduktan sonra kapatılarak kaynamaya bırakılır. Bu sırada aşağıdaki işlemler yapılır. • Tavaya yağ konulur. Hafifçe eridikten sonra üzerine un dökülüp 2-3 dakika kavrulur. Sonra salça ilave edilip iyice karıştırılır. • Dolmalık biberler ve domates ince ince kıyılır, • Kavrulmuş un, haşlanmış pirinç, kıyılmış biber ve domates et-suyuna dökülür. 20-25 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten indiri*lir. Afiyet olsun. |
|
Etiketler |
anadolu, corbasi, çorbası |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Anadolu Mirasları Seramik Cam ve Çinide Anadolu Medeniyetleri sergisi açıldı | Zeytin | Kültür ve Sanat | 0 | 19 Ocak 2023 10:35 |