⚠️ Güvenlik nedeniyle tüm kullanıcı şifreleri sıfırlanmıştır. Lütfen buraya tıklayarak yeni şifre talep ediniz.
IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 28 Şubat 2009, 23:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
FırınLanmış Karnabahar Çorbası




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu sabah sebzeli mücverin küçük hanım tarafından çok beğenildiğini duyunca aldığım motivasyonun da etkisiyle denemek istediğim başka bir tarife geçtim. Dün yabancı siteler arasında karnabahar çorbası ismini görmüş, evde bir türlü bitemeyen bu sebzeyi böyle pişirmeyi düşünmüş ama tarife çok dikkat etmemiştim. Sonradan tarif defterinde araştırıp Şeyma'nın fırınlayarak yaptığı tarifte karar kıldım.

Fırınlanmış Karnabahar Çorbası:

Ben az kişi olduğumuz için küçük bir karnabahar kullandım, tavuk suyunu da içme suyu ile karıştırdım.

Malzemeler:
  • 1 büyük boy karnabahar (ya da 2 küçük boy)
  • 2 adet kuru soğan, soyulmuş ve irice doğranmış
  • 3 diş sarımsak, soyulmuş
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu
  • 4 yemek kasigi zeytinyağı
  • 1 defne yaprağı
  • 3 su bardağı süt (tercihen yağsız)
  • tuz
Hazırlanması:
  1. Fırını 190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
  2. Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
  3. Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
  4. Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
corbasi, çorbası, firinlanmis, karnabahar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cheddar Peynirli Karnabahar Çorbası mCx Çorbalar 0 26 Mart 2022 09:47
Sütlü Soğanlı Karnabahar Çorbası Tarifi Cappy Çorbalar 0 31 Ocak 2015 22:15
Sirkeli Karnabahar Çorbası Elysian Çorbalar 1 12 Temmuz 2014 06:27
Sütlü Karnabahar Çorbası YapraK Çorbalar 1 02 Şubat 2010 03:30
Karnabahar Çorbası Dilara Çorbalar 0 30 Nisan 2009 12:41