IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 04 Aralık 2008, 11:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Umaç Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Umaç çorbası (Batı Trakya)

1 su bardağı un
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı nane
Yarım çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Bir tencereye su, salça ve tuz ekleyip kaynatın. Diğer tarafta bir tabağa un koyup, hafif su serperek karıştırın ve elinizle parça parça katı bir form verin. Hamurlar nohut büyüklüğünde olana dek bu işleme devam edin. Hamur parçacıklarını, kaynamakta olan suya yavaş yavaş üave edin. Nane ekleyerek birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alm. Tereyağını eritip, kırmızıbiber ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.


Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Alt 13 Şubat 2009, 14:57   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Umaç Çorbası




VİTAMİNLİ PATATES ÇORBASI
MALZEMESİ
  • 5 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • Yarım su bardağı pilavlık iri bulgur
  • 2 yemek kaşığı margarin veya sıvıyağı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 6-7 su bardağı et suyu
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
YAPILIŞI Patatesleri iyice yıkayıp, dörde bölelim ve orta boy bir tencereye yerleştirelim, üzerine bir parmak çıkacak kadar su ekleyip, orta ısıdaki ateşte haşlanmaya bırakalım. Öte yandan çorba pişireceğimiz tencereye yağımızı aktarıp, salçayı koyalım ve yarım dakika kadar hafifçe kavurup, et suyunu ekleyelim.
Bir taraftan da haşlanmış nohutla, bulguru yıkayıp hazır edelim. Şimdi haşlanan patateslerin kabuklarını soyup, çatalla iyice ezip püre haline getirelim. Çorba tenceresindeki et suyu kaynar kaynamaz patates püresini, bulgur ve önceden haşlanmış nohudu karıştırarak ilave edelim. Bulgurlar iyice yumuşayıp, pişince ortalama 15 dakika sonra çorbanın altını söndürelim. Tuz, karabiber ve naneyi ekleyip, karıştıralım. Sıcak olarak servise sunalım. İsterseniz üzerine ayrıca kızdırılmış pul biberli tereyağı sosunu da gezdirebilirsiniz.
AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Mart 2009, 17:43
YapraK
Bu Mesaj Software tarafından silinmiştir. Sebep: Teşekkürler butonunu kullanın
Alt 13 Mart 2009, 01:03   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Umaç Çorbası




Bu çorbalardanda yapıcam afiyetle içecem : )

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
çorbası, umaç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şehriyeli tavuk suyu çorbası tarifi: Tavuk suyu çorbası nasıl yapılır? yaSmin Yemek Tarifleri 4 20 Nisan 2019 10:07
Balkabağı Çorbası, Balkabağı Çorbası Tarifi. Sevda Çorbalar 0 27 Temmuz 2012 18:40
Umaç helvası (kars) Sır Yöresel Yemekler 0 10 Ocak 2011 17:23
Aş Çorbası Dilara Çorbalar 0 23 Nisan 2010 15:09
Umaç Çorbası YapraK Çorbalar 0 25 Aralık 2009 20:49