![]() |
Kızılcık tarhanası tarifi Kızılcık tarhanası tarifi! Kızılcık tarhanası nasıl yapılır? Sonbaharda toplanan kızılcık meyvesi taze, kurutulmuş, tarhana, hoşaf, reçel, marmelat ve şerbet olarak tüketilebiliyor. Kızılcık tarhanası yapımı oldukça basit olan ve faydaları saymakla bitmeyen bir besin. Tam mevsimi gelmişken kızılcık tarhanası hazırlayabilir ve çorba yapımında kullanabilirsiniz. Peki, kızılcık tarhanası nasıl yapılır, malzemeleri neler? MALZEMELER 3 kg Kızılcık⠀⠀ 1 çay bardağı su⠀ Un (kulak memesi kıvamı kadar)⠀⠀ 2 yemek kaşığı tuz⠀⠀ TARİF Kızılcığa su ekleyip kaynatın.⠀ Daha sonra ocaktan alın ve unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.⠀⠀ İnce parçalara bölüp kurutun.⠀⠀ Kuruduktan sonra ufalayıp eleğin tersinden geçirin. İyice toz haline gelen kızılcık tarhanasını çorba yapımı için kavanoz veya buzdolabı poşetlerine pay yaparak saklayın.⠀⠀ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:04. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk