IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Cep Telefonu İşletim Sistemi (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonu-isletim-sistemi/)
-   -   Microsoft'un Android Gelirleri 500M Dolara Yaklaştı (https://www.ircforumlari.net/cep-telefonu-isletim-sistemi/476865-microsoftun-android-gelirleri-500m-dolara-yaklasti.html)

Spartacus 26 Nisan 2012 11:21

Microsoft'un Android Gelirleri 500M Dolara Yaklaştı
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]Microsoft ve Google arasında pek çok farklı alanda rekabet yaşanıyor. Ama tüm bu farklı konular arasında şüphesiz en ilginci mobil işletim sisteminde devam eden çekişme. Bildiğiniz gibi Google, üreticilerden Android işletim sistemi için herhangi bir ücret almıyor. Google’ın Android’den asıl geliri mobil reklamlar ve Google Play satış komisyonları.
Üreticilerin önemli bir kısmı Android kullanmak için bir ödeme yapıyorlar. Fakat bu ödemeler Google’ın değil Microsoft’un kasasına gidiyor. Microsoft elinde bulundurduğu patentler sayesinde özel anlaşmalar imzaladığı üreticilerden kullandıkları Android cihaz başına lisans ücreti alıyor.
Yakın zamana kadar 9 farklı üretici ile anlaşma imzalamış olan Microsoft, üst üste duyurduğu Compal ve Pegatron anlaşmalarını ile tahmini Android gelirlerini de yarım milyar dolara yaklaştırmış oldu.
Compal ile imzalanan anlaşmayı Microsoft blog’unda da detaylı bir şekilde duyurdu. Bu anlaşmanın ardından ABD satılan Android cihazların yarısından fazlasının “lisanslı” hale geldiğini söyleyen Microsoft, kısa süre sonra duyurulan Pegatron anlaşmanın ardından ise bu oranı yüzde 70’lere çıkarmış oldu.


Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk