IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

33Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2024, 00:55   #61
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: HASTALIKLAR ile ilgili araştırma




HARİTALARDA OLASI PSİKOLOJİK HASTALIK GÖSTERGELERİ
(sadece tanımları veriyorum, uzmanlaşanlar yerleşimleri zaten bilecektir)

DEPRESYON

İnsanlar gündelik yaşamda kendilerini mutsuz, moralsiz hissedebilir. Depresyonun bu gündelik hislerden farkı ; bu kederli hissin uzun ve çözümsüz olması, düşünce durumunda ümitsizlik çaresizlik ve karamsarlık olması ve kişinin kendini yetersiz hissetmesi, toplumdan kendini soyutlama, bedensel olarak aşırı uyku hali ve iştah bozukluğudur.


ANKSİYETE BOZUKLUĞU

Kaygı yaşamın doğal bir parçasıdır. Bir refleks ve önlem alma iç güdüsüdür. Fakat anksiyete bozukluğunda kişi sürekli aşırı ve durumla uygun olmayan bir endişe hisseder. Bu kişiler her zaman en kötüsünü düşünürler. Aşırı evhamlı olarak bilinen bu insanlarda hastalık belirtileri ise şöyledir ; yorgunluk, dikkat bozukluğu, konsantrasyon güçlüğü, en ufak bir seste irkilme, uykuya dalamama, gece sık uyanma, baş ağrısı, kas ağrıları, terleme, nedensiz yorgunluk, bulantı, tahammülsüzlük, sıcak basması vs.


PANİKATAK

Aniden ortaya çıkan zaman zaman tekrarlayan insanın dehşet içinde bırakan, yoğun sıkıntı ve korku nöbetleridir. Panikatak birden bire başlar ve 10 dk içinde en şiddetli hale gelir 30-60 dk içerisinde kendiliğinden inişe geçer.

Belirtileri ise ; göğüs ağrısı ve göğüste sıkışma, çarpıntı, kalbin hızlı vurması, terleme, boğulma hissi, soluğun kesilmesi, baş dönmesi, sersemlik, uyuşma yada karıncalanma, üşüme yada ateş basması, bulantı yada karın ağrısı, kendini yada çevredekileri değişmiş hissetme, kontrolü kaybetme ve ölüm korkusu.



SOSYAL FOBİ

İki şekildedir ; korkular genel ve toplumsal ise yaygın tip, bazı konularda ise (topluluk içinde yemek yeme, imza atma konuşma yapma) yaygın olmayan tiptir.

Belirtileri ; yüz kızarması, terleme, ağız kuruluğu, çarpıntı, nefes kesilmesi, diyare, kas gerginliği, titreme, mide bağırsak yollarında sorunlar ve kişinin kendini yetersiz görmesi.
BİPOLAR BOZUKLUK (MANİK DEPRESİF)

Teşhisi zor bir duygu durum bozukluğudur. Ani enerji yükselmesi, gerçekci olmayan düşünceler, fevri ve dikkatsiz davranışlara neden olur. Bipolar bozukluk mani ve depresyon olmak üzere iki kısıma ayrılır.

Mani faz ; Yüksek enerji, yeni fikirler, coşkulu ruh hali, uykuya az ihtiyaç duyma, hiperaktiflik, yenilmez olma, ve kopuk düşünceler.

Depresyon faz ; şiddetle enerji kaybı, ümitsizlik, zevk alamama, karar verme zorluğu, odaklanamama, tedaviye cevap vermeyen ağrılar ve sindirim sorunları, ölüm düşünceleri.

Birbirine zıt iki duygu bozukluğu hastalığın alevlenme ve soğuma dönemi olarak iki fazlı yaşanır ve birbirine ters belirtiler ile yaşanır.



OKB - OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK

Obsesyon adı verilen takıntılı düşünce fikir ve dürtüler, kompülsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan bir ruhsal hastalıktır.

Obsesyon ; Kişinin zihnine girmesine engel olamadığı, düşünce ve dürtülerdir. Kişinin isteği dışında gelir yoğun sıkıntı ve huzursuzluğa yani anksiyeteye sebep olur.

Kompulsiyon ; Obsesyonların neden olduğu eylemdir.

Obsesyon tipleri ; kirlenme, bulaşma, kuşku, simetri düzenleme, cinsel, saldırganlık ve somatik Obsesyonlar.

Kompulsiyon tipleri ; temizleme, kontrol etme, düzenleme, sayma, kompulsiyonları.


TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU

Korkutucu olaylardan sonra görülür ve yıllarca sürebilir. Savaşlar, patlamalar, afetler, saldırı, tecavüz, aile içi şiddet, ciddi hastalık geçirme, beklenmedik ölümler, kazalar vs travma sonrası stres bozukluğu için başlıca nedenlerdir.

Belirtiler ; Uykusuzluk, kabuslar, olayla ilgili anıların rahatsız edici şekilde sürekli hatırlanması, tekrar olur diye hep diken üstünde olmak, kolay irkilme, tehdit altında hissetme, çabuk sinirlenme, gelecek planı yapamama, huzursuzluk, yabancılaşmak.


BORDERLINE KİŞİLİK BOZUKLUĞU

Bu hastalıkta kişi kendini çok önemli ve değerli, güzel, başarılı hissederken sebepsiz yere değişkenlik göstererek tam tersi olarak düşünür. Mükemmellikle değersizlik arasındaki çok ani geçişlerdir.

Belirtileri ; karşısındaki insanlara çok anlam yükleyip göklere çıkartıp sonra tam tersi tutarsız davranma, her duyguyu aşırı tepki vererek yaşamak, gelip geçici kendine kötülük yapılacakmış hissi, kişinin kendini sürekli boşlukta hissetmesi, intihar girişimleri, kendine bedenine zarar veren davranışlar, kimlik karmaşası yaşamak.

ÖZGÜL FOBİLER

Yaşanılan korku ile alakalı geçmişte bir deneyim olsun yada olmasın yaşanılabilen bir rahatsızlıktır. Mesela asansörde kalma fobisi yaşayan bir insan daha önce böyle bir deneyimi olmasa bile bu fobiyi yaşayabilir.

Özgül fobilere örnek verecek olursak ; hayvan fobileri, yükseklik korkusu, kan ve yaralanma fobisi, gökgürültüsü ve fırtına fobisi, uçak korkusu, yalnızlık fobisi, kapalı alanda kilitli kalma, araba kullanma, uzay/alan fobisi, yutma fobisi vs gibi çoğalabilir.

---ALINTIDIR---

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...

Konu shera_hanif tarafından (29 Nisan 2024 Saat 01:00 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan
Alt 11 Ekim 2024, 23:38   #62
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burçlar Ve Sinir..!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 11 Ekim 2024, 23:46   #63
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Burçlar Ve Sinir..!




Biraz az .. . Kahvemizi icesege kadar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 12 Ekim 2024, 00:02   #64
Çevrimiçi
⭑Cumhuriyet Aşığı Kadını ⭑
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Burçlar Ve Sinir..!




aynen
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
˗ˏˋ🇹🇷♡ ˎˊ˗
Artık aynalarda yaşayan bi gökkuşağısın,
bakmadıkça varolmayan.
Uzaktaki küçük bir yıldızın ışığısın,
kaysan da farkında olunmayan..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Ekim 2024, 18:11   #65
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
DOĞUM HARİTALARINDA DEPRESYON ve MELANKOLİ




Doğum haritasında depresyon
• Satürn Güneş veya Ay ile sert görünümde
• Satürn Merkür ile sert görünümde
• Plüton Güneş veya Ay ile sert görünümde
• Plüton Merkür ile sert görünümde
• Satürn / Plüton ay düğümleriyle sert görünümde
• Satürn / Plüton sert görünümde ASC'ye doğru
• Güney Ay Düğümü ile kavuşum
• Akrep veya Oğlak burcundaki kişisel gezegenler
• 8. ev vurgusu

Doğum haritasında melankoli

• Ay, Güneş, Satürn, Mars'la sert görünümde
• Ay Oğlak burcunda, Akrep'te
• Merkür Satürn, Mars ile sert görünümde
• Merkür Başak, Balık, Akrep'te + Satürn / Mars'ın sert görünümü
• Satürn 1. veya 4. evde
• Satürn bir Açı ile kavuşum
• Satürn, Jüpiter veya Kuzey Düğümü ile sert açıda
• Oğlak, yükselen Kova veya baskın harita

Bazı derecelere yerleşimler de bu etkiyi verebilir

Melankolinin Dereceleri
1° Boğa
26° İkizler
9° Yengeç
11° Yengeç
gibi...

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 06 Kasım 2024, 21:52   #66
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burçlara göre Psikolojik Sorunlar!!




ASLAN ;

Statü sahibi olamayan bir aslanın sağlam psikolojisinin bozulabilmesi en muhtemel durumdur. Aslan burcu psikolojik rahatsızlığı narsisistliktir. Kendini diğerlerinden üstün görme ile zihni fazla meşgul olduğunda, bu durumun çevresine ve kendisine verdiği zararı göremeyecek hale gelebilir. Bu rahatsızlık toplumun çok az kesiminde görülür.


KOÇ
Bu burçlar aşırı derecede şüpheci davranırlar. Koç burçları paranoid şizofrene yatkındırlar.



BAŞAK ;

Aşırı düzen ve duygusal anlamda katılık başak burçlarını obsesif kompulsif bozukluğa yani düşünce davranış takıntısına yatkın kılar.Takıntıları ve üstün gelme çabası vardır. Aşırı derecede düzen istemesi ve duygularının zamanla katılaşması psikolojisinin geri dönülmez şekilde bozulmasına neden olabilir.


TERAZİ ;

Dengesiz ruh halleri bipolar duygudurum bozukluğuna yani manik depresif rahatsızlığına yatkın kılar.Duygu karmaşasının ilerlemesi halinde yoğun coşkulu duygu sapmaları, öfke patlamaları yaşamaları söz konusudur.



AKREP ;

Akrep burcunun aşırı kıskanç yönü şizofreni gibi algılanabilir ama bu burcun en belirgin özelliği aldatılma korkusudur. Bu nedenle akrep burcu psikolojik rahatsızlığı monomani alt başlığındaki othello sendromudur. Bu durumda kıskançlık durumu patolojik olarak ta tespit edilebilir. Kişi partnerinin kendisini aldattığı şüphesine kapılır ve kanıtlama çabasına girer. Bu durum yaşamlarının kısıtlanmasına neden olur.


YAY ;

Yay burçları güvercin gibi ürkek ve hassas olduklarından kolaylıkla panik atağa yakalanabilirler.Sürekli kaygı, endişe ve korku duymaya başlayan yaylar zaman zaman kaosa sürüklenebilirler.


OĞLAK ;

Birçok şeye sahip olmadan öyleymiş gibi davranmaları oğlak burçlarının megalomani kişiliğine işaret eder.



KOVA ;

Kova sürekli planlar peşinde olması nedeniyle dikkatini tek birşeye odaklayamaz. Dolayısıyla potansiyel hiperaktivite ve dikkat bozukluğuna adaydırlar. Aşırı hareket ihtiyacı duyarak duygularını kontrol altına almakta zorlanır. Unutkanlık yaşar. Olaylara ve durumlara ani tepkiler vererek, kolay şekilde U dönüşü yapabilir.


BALIK
Balıklar aşırı iyi ve duygusal olduklarında ve adaletsizliği de katlanamadıklarında majör depresyona yatkındırlar. Kederlerini derinden hissederler. Bu durum yorgunluk, tembellik, aşırı sinirlilik hali ve motivasyon bozukluğu şeklinde ortaya çıkar.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Kasım 2024, 00:45   #67
Çevrimiçi
⭑Cumhuriyet Aşığı Kadını ⭑
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Burçlara göre Psikolojik Sorunlar!!




evet aşırı kıskancım ;dd

__________________
˗ˏˋ🇹🇷♡ ˎˊ˗
Artık aynalarda yaşayan bi gökkuşağısın,
bakmadıkça varolmayan.
Uzaktaki küçük bir yıldızın ışığısın,
kaysan da farkında olunmayan..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Kasım 2024, 02:51   #68
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Burçlara göre Psikolojik Sorunlar!!




Kova
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Eh biraz dogru

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Mart 2025, 21:56   #69
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Burçların simgelediği vücut bölgeleri ve hastalıklar




Haritanızda tüm burçlar bulunmaktadır. Yerleşimlerinizi takip ederek hangi hastalıklara eğiliminiz olduğunu görebilirsiniz.
Ekranlarda izlediğiniz astrolojik yorumlarda transit konu başlıkları hastalıkları/kazaları tetiklemektedir.
Yorumları dinlerken bunlara dikkat ediniz.
Aşağıda burçlarla ilgili temsil edilen vücut bölgeleri ve hastalıkların derlenmiş halini bulacaksınız. Çeşitli kaynaklardan bilgiler birleştirildiği için tekrarlar olacaktır.
İyi okumalar


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Eklenen Resim Ön İzlemesi Bu forumdaki ekleri görübilmek için 25 mesaja sahip olmanız gerekir. Sizin 0 Mesajınız var.
__________________
Hanif kalmak cesaret ister...

Konu shera_hanif tarafından (03 Mart 2025 Saat 18:24 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 02 Mart 2025, 21:57   #70
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Burçların simgelediği vücut bölgeleri ve hastalıklar




KOÇ BURCU

Koç: Baş, beyin, iltihap, ateş, yüz
Baş ağrısı, migren veya yüzle ilgili sorunlar
Fiziksel tehlikeler ve travmalar yaşamaya eğilimlisinizdir. Özellikle kafa bölgeniz hassas olduğu için, sık sık nedeni anlaşılamayan başağrılarından, ateşlenmelerden ve deri döküntülerinden şikâyet edersiniz.
Baş ve yüzünün bir yerinden yara almaları
Kesikler, yanıklar ve baş ağrıları
Dışarıya karşı sakinleşen öfke krizleri sinir sisteminde yıpratıcı olabilir.
Fiziksel aktiviteden uzak kalmak, üretkenliğinin düşmesine, depresif bir ruh haline girmesine ve kilo almasına neden olabilir.
Kellik veya saçın seyrelmesi
Koç hastalıkları genellikle başı ve yüzü etkileyen hastalıklardır: diş ve baş ağrıları, migren, bıyık, ten kızarıklıkları, yüzde sivilceler. Mars’ın yöneticiliği yüzünden Koç genellikle yanıklar ve yaralarla ilgilidir.
Vücutlarında Baş bölgesini korumalıdırlar, kesiklerden, keskin aletlerden zarar görebilirler, kazalar ve yaralanmalara maruz kalabilirler.
Koç ve Mars vücudun jandarması olan alyuvarlar ile ilişkilidir.
Beyin ateşi, baş dönmesi, burun kanaması, nevralji, serebral hemisfer iltihabı ve beyin ve yüz hastalıkları
Baş ağrılarını, kesikler
KOÇ-Beyin, serebral hemisferler, kafatası, gözler, yüz, üst çene, iç karotid arterler.
KOÇ— Enerji, güç, aşırılıklar, sıcaklık, kuruluk, iltihaplanma.
KOÇ—Nevralji, uykusuzluk, serebral tıkanıklık, beyin nezlesi, kellik, baş ağrısı, baş dönmesi, göz hastalıkları, diş ağrısı, diş eti kaynamaları.
Kafa (ağıza kadar olan bölüm), çene, başparmak, yaralanmalar, iltihap, ateş, tırnaklar, köpek dişleri, adrenalin, asabiyet
Anatomi ve Mars ile ilgili hastalıklar safra, sol kulak, yakıcı ateşler, migrenler, vebalar, saçkıran, fistüller, cinsel organlarda yaralar ve hastalıklar, dizginlerde ve dizginlerde taşlarmesane, çiçek hastalığı, silahlarla incinmeler ve yaralar, öfke ve tutku.
Koç Burcu: Baş bölgesi hassastır. Baş ağrısı, ateş yükselmesi, migren, yüz nevraljisine sık rastlanır. Baş, kafatası, şah damarı, yüzle ilgili sorunlar, beyin iltihabı, adale rahatsızlıkları, ileri yaşlarda yüksek tansiyon görülebilir. Aşırı heyecan ve telaş beyni zorlar.
Aceleci, ani ve atak oluş yüzünden kazalara açıktır. Kanamaya meyillidir. Adrenalin bezi fazla çalışır. Terazi burcundan gelen zıt etki böbrek ve bel bölgesinde de hassasiyet verir.
Koçlar genelde sık hastalanmazlar, bünyeleri oldukça sağlamdır Zaten yatağa bağlı kalmak hiç mi hiç hoşlarına gitmez. Henüz tam iyileşmeden ayağa kalkarlar. Her konuda olduğu gibi tedavi içinde kendi kafasına göre hareket ederler.
Koç: Sarımsak, hardal, arnavutbiberi, zencefil, sasafras*
Koç: baş, kafatası, beyin (cerebrum), beynin motor Merkezi, ön ve yan loblar, sağ sol lobu birbirine bağlayan bölüm, görme sinirleri, gözdeirisin arkasında yer alan fiber ağ ve hormon üreten hücrelerden oluşan şeffaf lens, göz yuvarlağı, üst çene kemiği(Satürn ve boğa ile birlikte). Koç daha çok üst çene kemiğinde yer alan dişlerle ilgilidir.
Koç burcu temelde başı yönetir. Özellikle de üst beyin olarak adlandırılan bölgeyi etkiler. Koç etkisi en yoğun olarak sinir ağrısı olarak da bilinen baş ağrısı olarak algılanır
Koç—-baş ve yüz Beyin Kafa ve yüz kemikleri
KOÇ; Güçlü, sağlam bir beden çokça ısı ve canlılık verir. Baş mide ve böbrekler en çok bozulmaya meyilli organlar olur. Gözler ve beyin de etkilenebilir. Ateş doğasında olduğu için ateşli hastalıklar, yüzde döküntüler, yangın veya yanma, kesilme gibi kazalar tehlikesi vardır.
KOÇ BURCU
SATÜRN: GÖĞÜSLER, KOLLAR
JÜPİTER: BOYUN. BOĞAZ. KALP. KARIN
MARS: BAŞ, KARIN
GÜNEŞ: BACAK
VENÜS: AYAK
MERKÜR: MAHREM BÖLGELER
AY: DİZ, BAŞ
Baş bölgesi hassastır. Baş ağrısı ateş yükselmesi migren yüz nevraljisine sık rastlanır. Baş kafatası şah damarı yüzle ilgili sorunlar beyin iltihabi adale rahatsızlıkları ileri yaşlarda yüksek tansiyon görülebilir. Aşırı heyecan ve telaş beyni zorlar. Aceleci ani ve atak oluş yüzünden kazalara açıktır. Kanamaya istidatlıdır. Adrenalin bezi fazla çalışır. Terazi burcundan gelen zıt etki böbrek ve bel bölgesinde de hassasiyet verir. Koçlar genelde sık hastalanmazlar bünyeleri oldukça sağlamdır. Zaten yatağa bağlı kalmak hiç mi hiç hoşlarına gitmez. Henüz tam iyileşmeden ayağa kalkarlar. Her konuda olduğu gibi tedavi içinde kendi kafasına göre hareket ederler.

__________________
Hanif kalmak cesaret ister...

Konu shera_hanif tarafından (03 Mart 2025 Saat 18:25 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
almaya, aromaterapi, astro, astroaromaterapi, astroloji, astrolojide, astrolojik, bedenimiz, biliyor, birakma, biraktirma, burÇ, burclar, burclara, burçlara göre psikolojik sorunlar, burcuna, burcuna göre diyet yaparken neden başarısız oluyorsun?, burcunun, burcunuz, burcunuz sağlığınızı nasıl etkiler?, daha, diyet, doğal taşlar, gore, hangi, hastalığa, kilo, medikal, musun, otunu, parapsikoloji, psikoloji, psikolojik, rahatsızlık, ruhsal astroloji, sağlığımız, sağlık, sagligimiz, sagliginiz, saglik, sigara, sigarayi, tarihler, ve, yatkın, yatkındır, yöntemler, şifa, Şifalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ŞİFÂ PySSyCaT Dini Sözlük 0 06 Ekim 2016 16:04
Site Satış KATEGORİ KURALLARI IF-Global Site Satış 0 05 Şubat 2016 03:26
Anne babalara Çocuk yetİŞtİrmede Önerİler Ecrin Aile Evlilik ve Çocuklar 0 09 Nisan 2011 23:27
ÖNERİLER Mİ ÖĞÜTLER Mİ? (yorum sizin) Brain Genel Paylaşım 0 26 Mart 2006 19:40