17 Haziran 2014, 13:31 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sorbik Asit Özellikler ve kullanım alanları: Suda az çözünür. Yağ ve gliserinde çözünür. Doymamış bir yağ asididir. Pek çok bitkide doğal olarak bulunur. Sorbik asit ve onun tuzları gıda ürünlerinde ve onların ambalaj malzemelerinde olduğu gibi, gıda ürünlerinin geniş bir aralığının koruyucuları olarak kullanılırlar. Çünkü küfleri, mayaları ve bakterilerin çoğunu önlemede geniş bir etkililiğe sahiptirler. Gıdalarda fungistatik ajan olarak da kullanılırlar. Özellikle peynir, şurup, jöle, kek, şarap ve meyve gibi ürünlerde küf önleyici olarak kullanılır. Düşük pH değerleri sorbik asidin düşük miktarlarını gerektirir. Ayrıca kozmetikler, ilaç, tütün ve tatlandırma ürünlerinde kullanılır. Şarapta artan şekerin ikincil fermentasyonunu önlemek için kullanılır. Kaplamada parlaklık düzeltmek için ve plastikleştiricilerin ve yağlayıcıların üretiminde ara madde olarak kullanılır. Ayrıca kauçuk endüstrisinde öğütme karakteristiklerini düzeltmek için kullanılmaktadır.. Tipik kullanım konsantrasyonları: % 0,2-0,5 arasındadır. Avantajları: çoğunlukla mantara karşı etkili ve toksititesinin düşük olmasıdır. Dezavantajları ; bakteriye karşı orta derecede aktivite, suda düşük çözünürlük, ençok pH: 2-5 arasında etkili olması, katyonikler ve bazı noniyoniklerle uyumsuz olmasıdır. Alıntı | |
|
Etiketler |
asit, sorbik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Asit Aşındırması | xena | Sağlık Köşesi | 0 | 24 Mayıs 2014 19:37 |
Formik Asit | Violent | Kimya | 0 | 15 Nisan 2014 23:03 |
B9 (M Folik Asit) | Liaaa | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 23 Mart 2012 13:56 |
B5 (Pantothenic Asit) | Liaaa | Diyet ve Sağlıklı Beslenme | 0 | 23 Mart 2012 13:53 |
Nükleik asit | Ecrin | Mikrobiyoloji | 2 | 07 Eylül 2011 22:00 |