IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2022, 08:25   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Uzmanlara Göre Rastgele Sesler, Daha İyi Öğrenmeyi Sağlıyor




Bilim insanlarına göre belli türlerde sesler dinlemek, bir şeyleri daha kolay öğrenmeyi ya da öğrenmeyi derinleştirme açısından faydalı olabiliyor. Gelecekte bu özellik dahada geliştirilebilir.

Çalışırken arka planda bir podcast ya da müzik dinliyor musunuz? Ya da sessizliği mi tercih ediyorsunuz? Bilim insanlarının yaptığı bir çalışmaya göre, arka planda rastgele seslerin olması, öğrenme yeteneğini arttırmaya ya da öğrenilen bilgileri derinleştirmeye yardımcı olabiliyor.

Bilim insanlarının yaptığı çalışmanın sonucuna göre arka planda rastgele, yapay olarak oluşturulmuş seslerin yer alması beynimize yardımcı oluyor. Bu durumun nedeni ise beynimizin anatomik yapısı.

Yapay seslerle zihin açıklığı sağlamak mümkün olabilir


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Arka planda rastgele sesler olduğu zaman beynimizin plastisitesi artıyor. Plastisite de beynimizin öğrenme kapasitesi ile doğrudan ilişkilidir. Temel olarak plastisite arttıkça beynimiz yeni bağlantılar kurmaya ve yeni kanallar oluşturmaya çok daha müsait oluyor.

Elbette bilim insanları burada rastgele şarkılardan bahsetmiyorlar. Yani öyle Spotify'dan açtığımız bir çalma listesi ile öğrenme yeteneğimizi arttırmak mümkün olmuyor. Bu etkiyi tetiklemek için özel bir müzik türünü dinlemek gerekiyor. Bu müzik türüne de Transkranyal Rasgele Ses Uyaranı (tRNS) adı veriliyor.

tRNS yönteminde yönteminde kişinin kafatasına elektrotlar yerleştiriliyor ve beynin çeşitli kısımlarına zayıf elektrik akımları gönderiliyor. Avustralya'daki Edith Cowan Üniversitesi'nden nörolojist Onno van der Groen, bu etkinin umut verici olduğunu ve nörolojik sorunları olan kişilerin öğrenmelerini güçlendirebileceğini söylüyor.

Araştırmada yeni bir çalışma yer almıyor olsa da, tRNS'in önceki çalışmalardaki etkisini değerlendirmesi açısından önemli olduğu belirtiliyor. tRNS kısa vadede öğrenmeyi arttırırken uzun vadede ise bilişsel performansın kalıcı olarak artmasına destek oluyor. Geçmiş çalışmalara göre tRNS görsel algılama kapasitesini arttırıyor, veriyi daha verimli işlemeyi sağlıyor ve odaklanma yeteneğimizi de arttırıyor. Öte yandan tRNS herkeste aynı etkiyi yaratmıyor, örneğin hali hazırda süper matematik yapan birinin matematiğini daha da geliştirmiyor. Yeni bir şey öğrenirken faydalı oluyor. Araştırmacılar şimdi tRNS'i daha da kullanılabilir hale getirmenin yollarını arıyor.

Webtekno

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Denizli'de yeraltından gelen gizemli sesler! 'Balyozla duvara vurur gibi sesler geliyor' NurSima Güncel ve Son Dakika Haberler 0 24 Mart 2021 18:28
Uzmanlara Göre Taraflardan Biri Coca-Cola Biri Pepsi Diyorsa İlişki Bitiyor! Fragile Aşk ve İlişkiler 1 11 Kasım 2019 03:31
Uzmanlara Göre İklim Değişikliği Önlenemezse İnsanlığın Sonu Gelecek xena Bilim Dünyasından Son Haberler 0 01 Ağustos 2019 07:19
Öğrenmeyi Kolaylaştıran 24 Kurallar Ecrin Sağlık Köşesi 0 16 Ağustos 2011 16:28
Uzmanlara Göre Boşanmak Bulasıcı.! Sorrow Haber Arşivi 0 13 Temmuz 2010 07:25