IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2009, 15:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tüm Zamanların En İyi 5 Grafik Motoru




Hem grafik kalitesiyle, hem de kullanılabilirliğiyle dikkat çeken oyun motorlarını derledik. En iyileri bu listede!
Video oyun dünyasında, grafiklerin yeri tartışılmaz derecede önemli. Artık gerçeğe çok yakın görseller elde etmeye başlayan yapımcılar, yakın gelecekte fotoğraf karelerini andıran kalitede grafikleri karşımıza getirecek gibi görünüyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Belki teknoloji ilerledikçe, şimdinin görsellerine burun kıvırıyoruz fakat her şey görsellik demek değil. İyi grafikler elbette sevilir fakat asıl olan, oynanabilirliktir. Bu ikisini sağlayan oyun motoru bulmak ise, neyseki artık çok kolay. Zira geliştiriciler, hem göze hitap eden, hem de keyif veren yapımları, genellikle aynı oyun motorlarıyla hazırlıyor. Sizler için bu yazılımları derledik. İşte "En İyi 5 Grafik Motoru":
5 Numara: Aurora Engine
Listenin belki de en az bilinen ismi Aurora Engine olsa gerek. Bioware tarafından geliştirilen bu motor, genellikle RPG oyunlarında kullanıldı. Özellikle Neverwinter Nights serisinde kendini gösteren bu yazılım, ardından firmanın birçok yapımında yer aldı. Dönemine göre bir hayli etkileyici olan bu motor, iyice geliştirildikten sonra Odyssey Engine olarak anılmaya başlandı.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

The Witcher'dan bir kare
Kullanıldığı Bazı Oyunlar: Neverwinter Nights ve ek paketi, Neverwinter Nights 2, Knights of the Old Republic 1&2, The Witcher...
4 Numara: id Tech 3
Şimdilerde Doom 4 ve Rage için id Tech 5'in konuşulduğunu düşünürsek, listede id Tech 3'ü görmek şaşırtıcı olabilir. Zira bu motor, aslına bakarsın bir hayli eski. İlk Call of Duty'nin geliştirildiği 2003'de karşımıza çıkan bu yazılım, aynı zamanda Quake 3 motoru olarak da tanınıyor. Oyun dünyasının en uzun soluklu kullanılan alt yapı yazılımlarından biri olan id Tech 3, id Software imzasını taşıyor. Bilindiği üzere firma, Doom, Quake, Heretic, Wolfenstein gibi son derece başarılı serileriyle biliniyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Quake 3'ten bir kare
Kullanıldığı Bazı Oyunlar: Call of Duty, Return of the Castle Wolfenstein, Star Wars Jedi Academy/Jedi Knight Outcast II, Medal of Honor Allied Assault ve iki ek paketleri olan Spearhead ile Breakthrough'da kullanıldı.
3 Numara: Source
Oyuncuların diğerlerinden ayırdığı özel bir motor Source. Valve'nin geliştirdiği bu yazılım, oyun tarihinin efsanevi isimlerinin geliştirmesinde kullanıldı. Half-Life 2 fenomeninin alt yapısında çalışan motor olan Source ile firma birçok yapım geliştirdi. Bunlar arasında Left 4 Dead, Portal ve Vampire the Masquerade: Bloodlines da yer alıyor. Görüldüğü üzere, her biri video oyun dünyasında isim yapmış ve büyük fan kitleleri olan yapımlar. Valve'nin sıradaki motoru merakla bekleniyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Half-Life 2: Episode Two'dan bir kare
Kullanıldığı Bazı Oyunlar: Half-Life 2, HL2: Episode 1 ve 2, Left 4 Dead ve yapım aşamasındaki ikinci oyun, Team Fortress 2, Portal, Counter Strike Source, Vampire the Masquerade: Bloodlines.
2 Numara: Unreal Engine 2
Quake 3'ün motoru olan id Tech 3 gibi Unreal Engine 2 de, oyun firmalarınca epey kullanıldı. Bu iki motorun birbirlerine yakın zamanda yayınlanmış olmaları, ister istemez rekabeti de beraberinde getirdi. Ancak üstünlük her daim Unreal Tournament 2'nin de grafik motoru olan Unreal Engine 2'de kaldı. Zira FPS'lerden MMORPG'lere kadar birçok oyunda kullanılan bu motor, geliştiricisi Epic Games'e büyük bir maddi kaynak sağladı. Bu motorun devamı ise, Unreal Engine 3 ile oldu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Unreal Tournament 2004'den bir kare
Kullanıldığı Bazı Oyunlar: Unreal Tournament 2003 ve 2004, Unreal 2 The Awakening, Splinter Cell, Splinter Cell Double Agent/Pandora Tomorow/Chaos Theory, Lineage 2, Men of Valor, Brother in Arms: Road to Hill 30, Postal 2, America's Army...
1 Numara: Unreal Engine 3
Eğer grafik/performans ödülü veriyor olsaydık, şüphesiz ki önereceğimiz bir numaralı isim Unreal Engine 3 olurdu. Gayet başarılı grafikler sunabilen bu motor, görselleri yüksek sistem gerektirmeden kullanıcılarla buluşturuyor. Epic Games imzalı yazılım, Unreal Tournament 3'ten Gears of War'a, Mass Effect'ten BioShock'a kadar birçok yapımda kullanıldı. Hatta sırada, BioShock 2 gibi beklenen isimler de var. Sulu zeminleri başarıyla çizen Unreal Engine 3, yağmurlu ortamları ya da ıslak mekanları gayet gerçekçi resmediyor. Masalsı bir atmosfer yaratmakta da üstüne yok denilebilir. Kapalı alan ya da açık mekan fark etmeden, iyi bir performans veren yazılımın başarısı üzerine, Unreal Engine 4'ün yolu açıldı. Motorun tüm bu olumlu özellikleri, listemizin birinci sırasına yer almasına yetiyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Gears of War'dan bir kare
Kullanıldığı Bazı Oyunlar: Unreal Tournament 3, BioShock 1 ve 2, Gears of War 1 ve 2, Mass Effect 1 ve 2, Mirror's Edge, Tom Clancy's Endwar, X-Men Origins: Wolverine, Section 8...


Listeye Giremeyen Başarılı Oyun Motorları
Gamebryo
Kuşkusuz Gamebryo'nun kullanıldığı en iyi oyunlar Warhammer Online, The Elder Scrolls IV: Oblivion ve Fallout 3'dü. Bu motor genellikle RPG ve MMORPG türü oyunlarda yer aldı. Grafik kalitesi çok üst seviyede olmamasına karşın, düşük sistemleri zorlamasıyla dikkat çekiyor Gamebryo. 2008'de birçok isimde kullanılmış olmasına karşın, yapımcılar 2009'da Gamebryo'yu tercih etmemeye başladı. Bu durumun oluşmasını sağlayan en büyük etkenler, eskimiş grafikleri, emsalleriyle kıyaslandığında geride kalan animasyon kalitesi olarak gösterilebilir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

The Elder Scrolls IV: Oblivion'dan bir kare
CryEngine 2
Adını, Crysis'in oyun motoru olarak duyuran ve grafik kalitesiyle son derece başarılı işler çıkaran CryEngine 2'nin görselleri hâlâ konuşulmaya devam ediyor. Yüksek görüntü kalitesi sağlayan yazılımın kendi fizik etkileşimi de bulunuyor. Birçok oyun motoru gibi, Havok vb... ayrı bir fizik motoruna ihtiyaç duymayan CryEngine 2'nin en büyük eksisi, yüksek sistem gereksinimi. Bu yüzden yapımcılar tarafından pek ilgi görmeyen motor, yaklaşık 10 oyunda kullanılabildi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Crysis Warhead'den bir kare

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
5, en, grafik, iyi, motoru, tum, tÜm, İyi, zamanlarin, zamanların


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Grafik PySSyCaT Bilgisayar Sözlüğü 0 05 Şubat 2016 16:04
Benzin Motoru(Otto Motoru) Nedir? Nasıl Çalışır? SLyther Oto Teknik & Dizayn 0 20 Eylül 2015 14:22
Grafik Hakkında - Grafik Nedir Liaaa Ödev ve Tezler 0 31 Mart 2012 19:08
Grinfe,internet,arama motoru,müzik Türk arama motoru güçleniyor! Deep Alternatif Arama Motorları 0 10 Aralık 2011 02:36