26 Nisan 2017, 21:00 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pirinçli Yerelması Çorbası Malzemeler: 400 gr kadar yer elması 1 küçük patates 1 küçük havuç 1/2 çay bardağı pirinç (ben kırmızı pirinç kullandım) 2 çay kaşığı tuz 1 tutam karabiber 1 çay bardağı süt (isteğe bağlı) 3 su bardağı su 4 tatlı kaşığı zeytinyağı Tarif: 400 gr kadar yer elmasını kabuklarını soyarak, ya da çok taze ve ince kabukluysa kabuklarını soymadan, 1 küçük patates, 1 küçük havuç ile birlikte küp küp doğruyoruz, düdüklü tencerede sebzelere yarım çay bardağı pirinç, 2 çay kaşığı tuz, 3 su bardağı suyu ekleyip pirinçler dağılana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra blenderdan geçirip içine bir tutam karabiber ve 1 çay bardağı süt ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. En son 4 tatlı kaşığı zeytinyağını da piştikten sonra çorbaya ilave ediyoruz. Çok lezzetli ve tam bir bebek çorbası oldu. Süt kullanmayanlar süt katmadan da yapabilirler, o şekilde de gayet kıvamlı ve besleyici oluyor. | |
|
Etiketler |
çorbası, pirincli, yerelması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pirinçli mercİmek Çorbası - Bebek yemekleri | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 29 Şubat 2016 11:43 |
Pirinçli Sebze Çorbası - 4 Ay | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 17 Şubat 2016 10:13 |
Pirinçli Mercimek Çorbası | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 17:38 |
Pirinçli Helle Çorbası | AngeL | Çorbalar | 0 | 07 Mayıs 2014 16:12 |
Pirinçli Brokoli Çorbası | Dilara | Çorbalar | 0 | 23 Nisan 2010 13:29 |