03 Mart 2016, 23:44 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı ve Havuçlu Mercimek Püresi Malzemeler 2 yemek kaşığı yeşil mercimek 1 küçük boy havuç 1 küçük boy soğan 2 yemek kaşığı kıyma (iki kere çekilmiş, kuzu) 2 tatlı kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı Havuçları yıkayalım, soyalım ve rendeleyelim. Soğanın kabuğunu soyalım ve rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Yeşil mercimeği iyice yumuşayıncaya kadar (mercimeğin çeşidine göre yaklaşık 15 dakika) haşlayıp suyunu süzelim. Zeytinyağını tencereye koyup ısıtalım ve soğanları hafifçe soteleyelim. Haşlanmış mercimeği, havucu, soğanı ve kıymayı tencereye alalım. (Kıymaların yumuşak olması için kavurmadan direk haşlıyoruz). Ağır ateşte 15 dakika pişirelim. Mercimekler iki defa piştiği için bu yemeği çatalla ezerek bebeğimize verebiliriz ya da blender yardımıyla hafifçe püre yapabiliriz.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
havuc, hazırlanış, malzemeler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yeşil Kabak Püresi Tarifi - Yeşil Kabak Püresi Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:18 |
Muz Şeftali Püresi Tarifi - Muz Şeftali Püresi Nasıl Yapılır? | PySSyCaT | Bebek Mamaları | 0 | 16 Şubat 2016 23:17 |
Alman Püresi | Zen | Salatalar Mezeler | 0 | 03 Mart 2012 21:54 |
Mercimek - Mercimek Nedir - Mercimek Yetiştiriciliği | YapraK | Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri | 0 | 14 Mart 2010 21:33 |