IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2016, 15:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sinağrit Balığı ve Av Teknikleri




SİNAĞRİT (Dentex dentex)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sinağrit oltacılığı, keyifli bir iştir. Derin sulardaki kayalıklarda ve batıklarda olta ile sinağrit avı, anlatması hoş anıların yaşanmasını sağlar. Sinarit, çipura gibi çok sert direnç gösterir. Özellikle iri balık (10 Kg.üstü) yakalandığında, oltacıya kök söktürür. Bu nedenle trança avcılığında olduğu gibi, takım sağlam ve en az 2 yüz metre olmalıdır. Derin sularda sinağrit genellikle ilk 10-20 metrede sert direnç göstermesine karşın, daha sonra kendi yukarıya gelmeye başlar. Bu durumda çok dikkatli olunmalı, çok boşluk bırakılmamalıdır. Ayrıca kendi kendine yukarı gelen balığın, (eğer çatlamamışsa) aniden aşağı dönüp, hızla dibe inmek ya da başka bir yöne kaçmak isteyeceği akılda tutulmalıdır. Her an kaloma vermeye hazır olunmalıdır.

Sinağrit avcılığında da hem yem, hem de takım olarak trançanın aynını öneriyorum. Farklı bölgelerde, değişik yem ve yöntemlerle avcılık daha verimli olabilir. Bu yüzden sadece bu önermelere kilitlenmeyip farklı önerileri de değerlendirmek lazım.


SİNAĞRİT SIRTISI :
Sinağrit olta ile olduğu kadar sırtıda da iyi av verir. Yaz aylarında diğer birçok tür gibi, sinağrit de kıyılara,sığ sulara gelir. Diğer harami balıklar gibi küçük yem balıkların çok olduğu alanlarda gezer. Gece, kayalıklarda ve batıklarda yatar. Gün aydınlanmadan karnını doyurmaya başlar. En çok avlandığı saatler de sabah erken, akşam gün batmadan önceki saatlerdir.
Sırtı ile avcılığı ise günün hemen hemen her saatinde (gündüz) yapılır. Sinağritin köpek dişleri gibi delici dişleri vardır. Ancak misinayı kesemez. Sırtıya atladığı zaman, sırtının bir çuvala takıldığını sanarsınız. Ayni trançada olduğu gibi, hem olta yaparken hem de sırtı çekerken sinağritin kayalara ve batığa inmesine izin vermemek gerekir. Bu nedenle takımı koparmayacak bir kuvvetle misinayı çekmek lazımdır. Kıyılarda sırtıya balık yakalandığında, bir yandan misina toplarken bir yandan da tekneyi açık derin sulara yöneltmek faydalı olur. Derin ve ilişkeni bulunmayan sularda sinağrit ile balıkçı arasındaki mücadelenin galibi genellikle balıkçı olur.

Sinağrit, antenli mercan, granyoz.

Sırtı takımı : 150 metre 0.70-0.80 misina +3 santim fırdöndü. +50 Cm. 0.90 veya 100'lük misina.+3 Cm. fırdöndü.+50 metre 0.70-0.80 misina+3 Cm. fırdöndü+10 metre 0.50 misina (en az 24 kilo çeker)+yapay veya doğal yem.Aralarında 50 Cm. 0.90 misina olan iki fırdöndü arasına iki ucunda filkete olan değişik boydaki ağırlık takılır. (daldırıcı kullanmayanlar için.)Örneğin, 5 yüz gramlık bir ağırlıktan sonra 25 metre misina salındığında ve saatte 3 mil hızla gidildiğinde doğal yemler 6-8 metre aşağıdan gelir. yapay yemlerde ise derinlik yaklaşık 2 metre daha artar. Bu yapay yemin gagasının durumuna da bağlıdır. Burada deneme-yanılma yolu devreye giriyor. Yani biraz uğraşarak en verimli yolu siz bulacaksınız. Sinağrit sırtısının en verimli olduğu derinlikler 2-12 metredir.
Yapay yemlerden 11 Cm. kolyoz veya kırmızı beyaz öneriyorum. Canlı ve doğal yem olarak gamit, kalamar, kupes, sübye, kolyoz, tirsi vb. kullanılabilir. Canlı ve doğal yemde levrek sırtısında olduğu gibi cekici ve avlayıcı olarak iki iğne kullanılmasında yarar var.




aLinti..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
sinağrit balığı ve av teknikleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Denetim teknikleri, kanıt toplama teknikleri Burce Ödev ve Tezler 0 24 Mayıs 2014 16:08
Kırlangıç Balığı (Bey Balığı) Karadenizde Yakalandı Resimler Zen Hayvanlar Alemi 0 07 Şubat 2013 16:49
Mercan Resiflerindeki Yaşam : Melek balığı, Horozbina, Papağan Balığı KarakıZ Hayvanlar Alemi 0 03 Eylül 2011 15:31
Kalkan Balığı Genel Bilgi - Avlanma Teknikleri Ruj Balıkçılık 0 13 Aralık 2010 04:15
Turna Balığı Genel Bilgi - Avlanma Teknikleri Ruj Balıkçılık 0 13 Aralık 2010 04:12