20 Ocak 2016, 14:54 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Balıkların Değerlendirilmesi Balıkların Değerlendirilmesi Balıkçıların yakaladığı balıklar çeşitli biçimlerde değerlendirilir. Taze olarak tüketilecek balıklar, ya kıyıya gelir gelmez müşterilere satılır ya da buzlarla kasalara yerleştirilerek iç bölgelere gönderilir. Balıklar dilimlendikten ya da fileto çıkarıldıktan sonra dondurularak özel ambalajlar içinde satılır. Özellikle sardalye, orkinos (tonbalığı), hamsi ve sombalığı konserve olarak işlenir. Bazı ülkelerde ringa, morina ve mezgit tütsülenerek saklanır. Türkiye'de torik denen iri palamutlar iyice temizlenip tuzlanarak lakerda yapılır. Uskumru ise tuzlanıp güneşte kurutulduktan sonra çiroz halinde tüketilir. Hamsi gibi bazı balıklar pişirilip öğütülerek un haline getirilir. Balık unu çiftlik hayvanları için yem olarak ya da gübre olarak kullanılır. Bazı balık türlerinin pullarından yapay inci ve sedef yapılır. Köpekbalığı ve morina derisi çanta, ayakkabı ile eldiven yapımında kullanılır; ayrıca tutkal elde edilir. Morinanın karaciğerinden çıkarılan yağ, ilaç sanayisinde değerlendirilir.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞} {09~09~`22..ღ} | |
|
Etiketler |
balıkların, balıkların değerlendirilmesi, değerlendirilmesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Erkek Kısırlığının Değerlendirilmesi | Numune | Erkek Sağlığı | 0 | 07 Mart 2015 13:00 |
Adneksiyel Kitlerin Değerlendirilmesi | Lykia | Kadın Sağlığı | 0 | 07 Eylül 2014 13:36 |
Müzik ve Otizm Çalışmalarının Değerlendirilmesi | Ecrin | Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar | 0 | 24 Ağustos 2013 00:10 |
Müzik ve Otizm Çalışmalarının Değerlendirilmesi | Ecrin | Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar | 0 | 28 Haziran 2013 17:27 |
Kaza Ortamının Değerlendirilmesi | Ecrin | İlk Yardım | 0 | 24 Eylül 2011 18:33 |