IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   ASP/ASP.NET (https://www.ircforumlari.net/asp-aspnet/)
-   -   ASP ile ping işlemi nasıl gerçekleştirilir? (https://www.ircforumlari.net/asp-aspnet/117872-asp-ile-ping-islemi-nasil-gerceklestirilir.html)

Syst3m 11 Haziran 2008 13:02

ASP ile ping işlemi nasıl gerçekleştirilir?
 
Öncelikle ping işlemini gerçekleştirmek ve elde edilen sonuçları bir dosyaya yazmak, daha sonra bu dosyadan satır satır sonuçları okuyarak ekrana yazdırmak gerekiyor.

Ping işlemini gerçekleştirmek isteyen birçok kişi olacağındandan, bir dosyaya yazdırma - tekrar okuma işlemlerinin gereksiz zaman almasından ve herkesin server üzerinde yazma izni olmamasından veya server üzerine bir dosya yazmanın getireceği güvenlik problemlerinden dolayı tercih edilebilecek bir yöntem olmadı.

Makalemizde bir tanesinden bahsedeceğimiz ve ASP ile ping çekme işlemlerinde (komponente göre ek başka işlevler de olabilir) kullanılan komponentler ile işimiz gayet kolay bir hale geliyor. ASP kodumuzun içerisinde yazılacak olan birkaç satır ile ping işlemi basitce gerçekleştirilebilir.

ASP ile ping işlemini gerçekleştirmek için kurulumu - kullanması gayet basit ve ücretsiz olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] firmasına ait olan AspPing componentini kullanacağız. İçerisinde yardım ve örnek kodları içeren dosyaların olduğu ve boyutu 119 Kb olan bu componenti [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden indirebilirsiniz.

Dosyayı indirdikten sonra, içerisinde yer alan aspping.dll dosyası ile componenti register etmek gerekmektedir. Bu dosyayı komut satırında veya Start menüsünden Run'a basarak "regsvr32 x:\klasor_adi\aspping.dll" komutu ile register edebilirsiniz. Bazı sistemlerde register işleminden sonra komponenti kullanabilmek için sistemin restart edilmesi gerekebilmektedir.
Not : DLL dosyasının sistem tarafından kullanılabilmesi için register işlemi sırasında belirtildiği adresten silinmemesi gerekmektedir. Bu sebeple dosyayı işletim sisteminin yer aldığı klasöre (Windows 2000 için Winnt) kopyalamanız ve oradan register etmeniz faydalı olacaktır.

Komponenti sistemimize kaydettikten sonra ASP içerisinde kullanabilmek için aşağıdaki kodları kullanabilirsiniz :

Kod:

<html>
<head>
<title> ASP ile ping testi </title>
</head>
 
<body>
 
<center> <h3> Ping Testi </h3> </center>
 
<%
 
' Ping işlemini gerçekleştirmemizi sağlayacak nesneyi oluşturuyoruz.
  Set Pinger = Server.CreateObject("AspPing.Conn")
 
' Ping çekmek istediğimiz adresi belirtiyoruz. Bu adres ister
  IP adresi ister domainin adı olabilir.
  Pinger.RemoteHost = "
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
color="#008080"> ' Ping işleminin kaç defa tekrarlanacağını belirtiyoruz. Bu  parametre 

  belirtilmezse varsayılan olarak 1 defa gerçekleştirilir.
  Pinger.PingCount = 2
 
' Kaç byte'lık veri ile ping işleminin gerçekleşeceğini belirtiyoruz.
  Bu parametre belirtilmezse varsayılan olarak 32 byte ile işlem yapılır.
Pinger.Blocksize = 64
 

' Ping işlemini gerçekleştiriyor ve sonucu ekrana yazdırıyoruz.
    İsterseniz sonucu bir değişkene atabilir, sonuç üzerinde amacınıza
    göre farklı işlemler gerçekleştirebilirsiniz.
  Response.Write "<pre>" & Pinger.Ping & "</pre>"
 
  ' İşlem tamamlandığı için oluşturduğumuz nesneyi kapatıyoruz. Set 
  Pinger = nothing
 
%>
 
</body>
</html>

Yukarıda yer alan örneği denerseniz alacağınız sonuç aşağıdaki gibi olacaktır :

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pinglemeye çalıştığınız adres yok ise o zaman "Bad IP Address" şeklinde bir yanıt alırsınız. Pinglemeye çalıştığınız adres ping işlemlerine yanıt vermiyorsa o zaman alacağınız yanıt "Request timed out" olacaktır.

Piyasada var olan ücretli ve ücretsiz diğer ASP ile ping komponentlerine [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adresinden ulaşabilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:05.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk