IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Ağustos 2014, 00:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Benim de Aşk Haklarım Var!




Şu sıralar havalar nasıl ise benim de havam aynı. Belki de çoğunuz benim gibisiniz. Yani bazen güneş açıyor tüm ışığı ve sıcaklığı ile bazen de bulutlar kaplıyor her yanı ve deli gibi yağmur yağıyor. Üstelik beklenmeyen bir zamanda beklenmeyen bir biçimde. Ya sıcaktan ya yağmurdan... Sonuç hep aynı: Sırılsıklamım.
Havanın dengesizliği beni yoruyor. Havamın dengesizliği de. Hayat bu evet. İnişler ve çıkışlar demek..."Mutedil dalgalı" olsa iyi. Bazen de fırtına kopuveriyor. Fırtına öncesi sessizlik kadar sonrasındaki sessizlik daha ürkütücü sanki. Harap olmuş her yer ve fonda bu sessizlik...


Sessizlik sonrası bir kocaman çığlık: Kurtarın beni! Duyan var mı? Bilmem. Belki var belki de yok. Bilemem ki yanıt gelmezse. Bilemem ki kurtaran olmazsa. Sonra isyan sırada. Neden bu benim başıma geldi? Neden ben? Neden ben mi? Sorulur mu bu soru şimdi? Güneşli havaları düşünelim biraz. Neden ben dedim mi o zaman? Pırıl pırıl iken hava düşündüm mü neden bu güneş diye? O zaman bulutları da düşünmemeli. Sadece içinden geçmeli belki de. Güneşin de bulutun da.


İsyan çok güçlü bir his. Haksızlığa uğramak var temelinde. Hani benim haklarım? Şimdi bir şarkı kulağımda. İzel söylüyor fonda:


Meğer ne zor şeymiş sensiz yaşamak.
Düzelir mi acaba bu durum?


Demek karar verdin ikimizin yerine.
Dönüşün yok galiba bu defa.


Her istediğinde bitiremezsin
Benim de bazı aşk haklarım var.


Benim de aşk haklarım var... Var da kim dinliyor kim duyuyor bu isyanımı? Benim yerime de karar verilmiş. Kalem de kırılmış. Haksızlık bu! Neden bu haksızlık? Neden ben?


Ağzından emziği zorla alınan çocuk da sorar mı bunu? "Haksızlık bu!"der mi o bebek de? Bana kimse sormadı der mi? Oysa emzik zararlı ona. Hiç de yakışmıyor üstelik. Hiç! Elalem ne der sonra? Çok ayıp çoook! Hem o karar veremez (!) kendi için iyi olana. Ah ona bıraksalardı! Sıkılıp bırakacaktı atıverecekti emziği aslında.


Sonuç aynı olacaksa neden bu isyan? Şimdi kendi kendime diyorum ki:"Yine sırılsıklamsın. Ha güneşte terleyerek ha yağmurda ıslanarak. Ha kaçaksın ve korkak ha cesur ve net. Üzüntünü yasını isyanını öfkeni özlemini yaşa doya doya. Bunlar senin elinde nasıl olsa. Sadece içinden geç işte... Güneşin de bulutun da. Bağımlı olma. Saplanma. Hiç kimseye ve hiç bir şeye!


Otobanda giderken aniden bir tünele girmek gibi bu. Evet tünel karanlık ve ürkütücü. Panik olup korku ve endişe ile durursan o tünelde... Karanlıktasın hep. Ama tünelin biteceğini bilerek ve kendine güvenerek durmadan devam edersen tünelin sonu mutlaka ışık ve aydınlık. Korkma ve panik olma. Geçecek bu da... Ak git sadece. Direnç göstermeden ak ve git."


Figen Bıyık -

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
aşk, benim, de, haklarım, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nalan - Haklarım Saklı Amelia M, N, O, Ö, P 0 28 Şubat 2014 20:44
Zuzu'm Benim.. Bitanem Benim Bi Bi Bibii...:) Hesna Aşk ve Sevgi Köşesi 0 05 Ekim 2009 14:34