![]() |
Bayat Ekmek Yoğurtlaması Bayat Ekmek Yoğurtlaması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler 1 tane bütün bayat ekmek 1 tane orta boy kuru soğan 2 diş sarımsak Yarım küçük çay bardağı süt 1 tane yumurta Tuz, karabiber, pul biber Kızartmak için sıvı yağ Üzeri için; 1 kase sarımsaklı yoğurt 1 tatlı kaşığı domates salçası Bayat Ekmek Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı 1. Bayat ekmeği minik parçalara bölüyoruz ve bir kabın içine alıyoruz. Üzerine soğanı, sarımsağı rendeleyip yumurtayı, baharatları ve sütünü de ekleyip köfte yapar gibi yoğuruyoruz. 2. Hamur kıvamına geldiğinde ( gerek duyulursa biraz daha süt ilave edebilirsiniz kıvam alana kadar ) Minik parçalara ayırıp elimizle çiğ köfte yapar gibi sıkıp şekil veriyoruz. 3. Kızgın yağda kızartıp havlu kağıt üzerine alıyoruz. Yağı süzüldükten sonra servis tabağına alıyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. 4. 1 tatlı kaşığı salçayı biraz suyla inceltip çok azda sıvı yağ ekleyip kızdırdıktan sonra üzerine ilave ediyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz Not:Evde kalmış bayat ekmeklerinizi değerlendirmek amaçlı bu tarifi deneyin derim. İçine arzu ettiğiniz başka malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Ben sadesini yaptım. Hem lezzetli hem de ekmekleriniz çöpe gitmemiş olacak Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:18. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk