![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Susamlı köfte tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Susamlı köfte Mersin yöresine ait bir atıştırmalıktır. Adının köfte olduğuna bakmayın, içinde et yok onun yerine susam var. Yapımı mercimek köftesine benzese de malzemeler arasında bulunan susam, bu yemeğin tadını farklı yerlere götürüyor. Avantajı ise pişirme gibi bir derdinizin olmaması. Farklı tatlar peşindeyseniz bu tarifimizi denemelisiniz. İşte susamlı köfte tarifi... Çiğ 4 - 6 Kişilik 30-60 dk Yapımı için malzemeler 1 kilogram bulgur 250 gram susam 2 çay bardağı sıvı yağ 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı kimyon Tuz 1 demet maydanoz Susamlı köfte tarifi Nasıl yapılır? 1 kilogram bulguru tepsiye yayın. Üzerine ılık su gezdirip üzerini örtün. 250 gram susamı kavurup havanda dövün. Soğanları ince ince doğrayıp 2 çay bardağı sıvı yağ ile tavada kavurun. Üzerine salça ilave edip kavurmaya devam edin. Islanmış olan bulgurun üzerine dövülmüş olan susamları ilave edin. Hazırladığınız yağ, soğan ve salça karışımını da ekleyip beraberce yoğurun. Biraz yoğurduktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve kimyon ilave ederek yoğurmaya devam edin. Belirli bir yumuşaklığa geldikten sonra köfte gibi şekil verip servis yapın. Afiyet olsun...
__________________ O Herşey Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
Etiketler |
susamlı köfte tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Susamlı köfte tarifi Nasıl yapılır? | Sarya | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 16 Ocak 2021 08:10 |
Tahinli Susamlı Kek Tarifi | Sarya | Kek Tarifleri | 2 | 26 Ocak 2020 13:52 |
Susamlı Kadınbudu Köfte | efLatun | Kebaplar Köfteler | 0 | 26 Ocak 2012 21:00 |
Susamlı köfte (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:14 |
Susamlı Cips Tarifi | Dilara | Pastalar | 0 | 30 Ekim 2010 07:14 |