![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimiçi ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Mozzarella Sticks Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 500 gram mozzarella peyniri 1/2 su bardağı un 2 adet yumurta 1/4 su bardağı süt 2 su bardağı Panko (Japon ekmeği kırıntısı) 1 yemek kaşığı sarımsak tozu 1 yemek kaşığı soğan tozu 1 yemek kaşığı taze çekilmiş tane karabiber 1 yemek kaşığı kekik Kızartmak için: 2 su bardağı fındık yağı Servisi için: 4 yaprak fesleğen 4 yemek kaşığı domates sosu NASIL YAPILIR? Mozzarella sticks hazırlamak için; peyniri dikdörtgen şeklinde dilimleyin. Unu düz bir tabağa alın. Yumurtaları ayrı bir kasede süt ile çırpın. Kaplama işlemlerinde başarılı sonuç veren bir tür beyaz Japon ekmeği kırıntısı olan pankoyu düz bir tabağa alın. Sarımsak tozu, soğan tozu, taze çekilmiş tane karabiber ve kekik ile harmanlayıp lezzetlendirin. Dikdörtgen şeklinde dilimlediğiniz mozzarella çubuklarının dört tarafını öncelikle una bulayın. Sonrasında süt ile çırpılmış yumurtalı karışıma batırın ve baharatlar ile çeşnilendirdiğiniz panko karışımında peynirleri yuvarlayın. Her tarafının ekmek kırıntılarına bulanmış olmasına dikkat edin. Hazır durumda olan mozzarella çubuklarını yağlı kağıt üzerinde bir tepsiye dizin ve katılaşması için buzdolabında bekletin. Derin bir tavada fındık yağını kızdırın. Mozzarella çubuklarını altın sarısı renk alana kadar yaklaşık 30 sn. Kadar kızartın. Kağıt havlu serili bir servis tabağına alın. Fazla yağını bıraktıktan sonra sıcak olarak servis edin. İnce kıyılmış fesleğen yaprakları ve domates sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
mozzarella, sticks |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mozzarella Peynirli Sandviçler | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 08 Haziran 2014 10:20 |
Kiraz Domates Ve Mozzarella | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 08 Haziran 2014 10:12 |