22 Eylül 2014, 21:22 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Portakallı Krep Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 3 adet yumurta 1,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 5 yemek kaşığı un Portakal sosu için: 4 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı bal 2 adet portakal suyu 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu Krepleri pişirmek için: 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı NASIL YAPILIR? Krep hamurunu hazırlamak için; elenmiş un, süt ve yumurtaları karıştırma kabına alın. Bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Daha parlak ve akışkan kıvamda krepler elde etmek için ayçiçek yağını ekledikten sonra karıştırma işlemini 2 dakika kadar sürdürün. Dinlendirdiğiniz krep hamurunu pişirmek için tavayı ayçiçek yağı ile yağlayın. Yağın fazlasını bir kağıt havlu yardımıyla alın. Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu kızgın tavaya aktarın ve tavayı hareket ettirerek hamurun yayılmasını sağlayın. Krepleri arkalı önlü ters çevirerek her iki tarafını da yaklaşık 1'er dakika kadar kızartın. Tavayı aralarda yağlı kağıt havlu ile yağlayın. Hazır durumda olan krepleri oda ısısında dinlendirin. Tatlının portakallı sosunu hazırlamak için; geniş bir tavada tereyağını eritin. Taze sıkılmış portakal suyu, bal ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekledikten sonra koyulaşması için sosu 2 dakika kadar kaynatın. Pişen krepleri dörde katladıktan sonra sos tavasına alın ve portakal sosuna bulanmalarını sağlayın. Servis tabağına aldıktan sonra arzuya göre pudra şekeri ilavesi ile bekletmeden servis edin.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
krep, portakallı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Krep Kanepe | Seyra | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 14 Eylül 2014 22:42 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
Krep Süzet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 16:59 |