14 Eylül 2014, 22:46 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Mürdüm Eriği Pestili Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 Kg mürdüm eriği 2-3 Su Bardağı Şeker 2 Çorba Kaşığı Nişasta 1-2 Su Bardağı su Tarif Erikleri yıkayıp ikiye ayırıyoruz.Çekirdeklerini ayırıp tencereye koyuyoruz. 1-2 su bar. su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. İyice yumuşayınca ocaktan alıp soğumasını bekliyoruz. Süzgeçten geçirip tekrar ocağa koyuyoruz. Şekeri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Ocaktan almaya yakın nişastayı su ile açıp yavaş yavaş eriğin içine koyuyoruz. 5-10 dk daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Yağlanmış tepsilere döküp üzerine gelişigüzel dövülmüş fındık serpiyoruz. Güneş de 3-4 gün kurutuyoruz. Üzerine tül örtün arılardan korumak için.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
eridi, mürdüm, pestili |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Mürdüm erikli kuzu incik | Zen | Et Yemekleri | 0 | 24 Mayıs 2013 20:27 |
Mürdüm Eriği Reçeli | Zen | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:41 |
Ultra feminen bir görünüm için: Mürdüm | pyracantha | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 07 Aralık 2010 20:58 |
Dut pestili (artvin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:11 |