09 Eylül 2014, 20:20 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kremalı Ispanaklı Krep Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. MALZEMELER 3 adet yumurta 3 su bardağı un 2 su bardağı süt 1/4 su bardağı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz Her bir krep içi için: 1 tatlı kaşığı tereyağı 150 gram ıspanak 50 gram mantar 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri NASIL YAPILIR? Yumurta ve sütü oval bir karıştırma kabına aktarın. Ayçiçek yağını ilave edin. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Elenmiş unu ve tuzu krep harcına azar azar ekleyin ve çırpma işlemini pürüzsüz bir kıvam alana kadar sürdürün. İçi dolgulu lezzetli krepler hazırlamak için; hazırladığınız harçtan küçük bir kepçe dolusu krep malzemesini, kızdırdığınız tavaya hızlıca dökün. Tavayı hareket ettirerek, harcın düz bir şekilde yayılmasını ve tavayı kaplamasını sağlayın. Üzeri göz göz olmaya başlayan krepleri, geniş bir spatula yardımıyla ters çevirin ve her iki tarafını da pişirin. Harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Hazır olan krepleri, soğumaları için ayrı bir kenarda bekletin. Her bir krebe doyumsuz lezzeti verecek ıspanak ve mantarlı iç harcı hazırlamak için; körpe ıspanakları küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra kurulayın. Üzerini nemli bir bezle temizlediğiniz mantarları ince ince kesin. Tereyağını ayrı bir tavada kızdırın. Doğranmış ıspanakları ekleyin ve yüksek ateşte çok fazla öldürmeden hızlıca soteleyin. Doğranmış mantarları da kattıktan sonra soteleme işlemini sürdürün. Krema ve tuzu ekleyin. Tattığınızda ıspanak ve mantarların tazeliğinin anlaşılması için; ocağın altını kısın ve aralarda karıştırarak 2 dakika kadar pişirin. Soğuyan kreplerden birini servis tabağına alın. Krebi gözünüzle ortadan ikiye bölün. Kenar kısımlarında pay bırakarak hazırladığınız harcı krebin yarısının orta kısmına yerleştirin. Boş kalan kısmını harcın üzerine kapatın. D şeklinde iç dolgulu, kabarık krepler elde edin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. Hazırladığınız krebi, fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 4- 5 dakika, peynir eriyene kadar pişirin. Kalan her bir krep için hazırlayacağınız iç harç ile aynı şekilde içi dolgulu krepler yapıp, bekletmeden servis edin ve sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
ispanaklı, kremalı, krep |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ispanaklı Tavuklu Krep | YapraK | Tavuk Yemekleri | 0 | 15 Şubat 2010 23:14 |
Mantarlı Ispanaklı Krep | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 15 Şubat 2010 22:21 |
Krep Süzet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 16:59 |